nordic lights yleisöanti

Suursijoittajat pakenivat Yhdysvalloista! Mihin nyt?

ETF-rahavirtoja seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen siitä, mikä sijoituskohde on nyt suursijoittajien suosiossa. Katso mihin suursijoittajat sijoittivat rahansa viimeisen kuukauden aikana!

Julkaistu: 20.02.2018 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö

Suursijoittajat pakenivat Yhdysvalloista kehittyville markkinoille

Koko loppuvuoden 2017 ja alkuvuoden 2018 sijoittajien suosikkina ja suurien rahavirtojen kohteena ollut Yhdysvaltojen osakemarkkina joutui voimakkaiden lunastusten kohteeksi helmikuussa. Yhdysvalloista vedettiin rahoja ulos yli 14 miljardin euron edestä kuukauden aikana.

Suursijoittajat ovat siirtäneet varojaan Yhdysvalloista erityisesti Eurooppaan, kehittyville markkinoille ja Japaniin. Kehittyvät markkinat olivat pitkään suursijoittajien kiinnostuksen ulkopuolella. Nyt kiinnostus vaikuttaisi nousseen, kun sijoittajat ovat heränneet Yhdysvaltojen korkeaan arvostustasoon ja nouseviin korkoihin. Osakemarkkinoiden pitkän aikavälin tuotto-odotuksia voi tarkastella uudistuneessa Markkinaympäristössä.

Korkosijoituksissa rahavirrat ovat kääntyneet pitkään suosiossa olleista yrityslainoista jälleen takaisin valtionlainoihin. Yhdysvallat on paremman korkotuoton vuoksi selvästi Eurooppaa houkuttelevampi.

Nettorahavirrat raaka-aineisiin ovat kääntyneet laajasti vahvaan kasvuun. Kuukauden aikana rahaa virtasi ulos ainoastaan arvometalleista, jotka ovat nekin keränneet vahvoja rahavirtoja edellisen kuuden kuukauden aikana. Katso mitä raaka-aine-ETF:iä suosimme Strategiamestari-mallisalkussa.

 

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-työkalustamme!

 

Haluatko pysyä ajan tasalla markkinatilanteesta?

Jäsenille suunnattu Markkinaympäristö kertoo kaiken olennaisen markkinatilanteesta ajantasaisesti.

Rahavirrat paljastavat, mihin suursijoittajat laittavat omat rahansa. Riski-indikaattorit kertovat, milloin osakesalkkua on syytä keventää. Talous- ja fundamenttikuvaajat näyttävät, onko osakemarkkinoiden kehitys kestävällä pohjalla. Tuotto-odotukset paljastavat houkuttelevimmat omaisuusluokat, alueet ja sijoitustyylit.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

 

Kiinnostaako ETF-sijoittaminen, ja haluaisit aloittaa tai oppia paremmaksi?

 

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!nordic lights yleisöanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


asuntosalkku listautuminen

Image


nordic lights yleisöanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy