Tuloskauden välitilinpäätös ja Top5-osakkeet

Tuloskausi on noin puolivälissä ja kotimaisten osakkeiden suoritus on ollut positiviinen. Listasimme parhaiten suorituneet osakkeet.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi on noin puolivälissä ja kotimaisten osakkeiden suoritus on ollut positiviinen. Listasimme parhaiten suorituneet osakkeet.

Tuloskauden välitilinpäätös

Sijoittaja.fi jäsenenä tehot tuloskaudesta! Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä.

Seurannassamme olevista kotimaisista pörssiyrityksistä 50 on julkaissut vuoden 2017 tilinpäätöksen. Arvioimme yritysten kokonaissuorituksen, jossa huomioimme liikevaihdon ja tuloksen verrattuna ennusteisiin, näkymät tilikaudelle 2018 ja osingon. Pörssiyritysten kokonaisuoritus Q4:lla on ollut seuraava:

  • 24 suoritus on ollut positiivinen
  • 11 suoritus on ollut neutraali
  • 15 suoritus on ollut negatiivinen.

Vaakakuppi on siten selvästi positiivinen. Yhteenlaskettu liikevaihto on ylittänyt 2,4 %:lla ennusteet. Euromääräisesti suurimmat liikevaihtoyllättäjät olivat Sampo, Nokia, SSAB ja Neste.

Yllättävää on ollut, että oikaistu liiketulos on jäänyt 1,9 % ennusteista. Syypää tähän on Nordea, jonka liiketulos jäi 344 M€ ennusteista. Ilman Nordeaa oikaistu liiketulos on ylittänyt ennusteet 4,8 %:lla. Euromääräisesti suurimmat liiketulosyllättäjät olivat Nokia, SSAB ja UPM-Kymmene.

TOP-5 tulosyllättäjät sijoittajan näkökulmasta

Valitsimme viisi parhaiten suoritunutta yhtiötä. Arvioimme myös osakkeiden houkuttelevuuden sijoittajan näkökulmasta. Tämä osio Sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
parhaat osakkeet
Parhaat osinko-osakkeet Suomesta
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
Sijoittajan valinnat