nordic lights yleisöanti

ETF-rahavirrat ja suursijoittajien suosikit – Kehittyvät markkinat vetävät sijoittajien rahaa

ETF-rahavirtoja seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen siitä, mikä sijoituskohde on nyt suursijoittajien suosiossa. Suursijoittajien riskinotto on kasvussa: kehittyville markkinoille ja syklisille osakesektoreille nettovirtasi eniten rahaa.

Julkaistu: 19.01.2018 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP 5

USAn osakemarkkinat houkuttavat – Euroopasta vedetään rahaa ulos

USA:laiset osakkeet jatkavat kovassa huudossa suursijoittajien keskuudessa. Yhdysvaltojen osakemarkkinat keräsivät nettomääräisesti noin 17,2 miljardia euroa lisää rahaa kuukauden aikana. Kuuden kuukauden aikana Yhdysvaltojen osakemarkkinoille on nettovirrannut yli 92,5 miljardia euroa varallisuutta.

Rahavirrat eurooppalaisiin osakkeisiin ovat miinusmerkkiset – suursijoittajat vetivät eurooppalaisista osake-ETF:stä rahaa enemmän, kuin niihin sijoitettiin uutta rahaa. Nettovirtaukset eurooppalaisiin osakkeisiin olivat kuukauden aikana yli 10 miljardia euroa negatiiviset. Myös kuuden kuukauden ajalta tarkasteltuna Euroopasta on lähtenyt enemmän rahaa kuin sinne on tullut uusia sijoituksia. Kuuden kuukauden aikana Euroopan osake-ETF:istä on virrannut ulos 3,5 miljardia euroa.

Suursijoittajien Japani-innostus on alkanut jälleen laantua, sillä Japaniin saatiin kuukauden aikana enää 483 miljoonaa euroa varallisuutta. Nettovirtaukset kolmen ja kuuden kuukauden ajalta Japaniin ovat olleet vahvoja houkuttelevan arvostustason, vahvan tuloskehityksen ja keskuspankkielvytyksen tukemana.

Kehittyvät markkinat vetivät hyvin rahaa. Nettorahavirrat kehittyvien markkinoiden osakkeisiin ovat kehittyneet vahvasti houkuttelevien arvostustasojen ja nousutrendin tukemana. Pelkästään kuukauden aikana kehittyvät markkinat keräsivät 5,7 miljardia euroa. Kuuden kuukauden nettovirta on yli 20 miljardia. Suursijoittajat ohjaavat tässä markkinatilanteessa merkittävästi normaalia enemmän rahaa kehittyvien markkinoiden osakkeisiin.


Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Defensiivisiltä osakesektoreilta vedetään rahaa, sykliset sektorit sijoittajien suosiossa

Rahoitussektorilta on kuukauden aikana vedetty pois rahoja enemmän kuin miltään muilta sektorilta. Kuukauden aikana rahoitussektorilta on vedetty pois 2,6 miljardia euroa. Myös defensiivisen kulutuksen sektorilta on vedetty kuukauden aikana pois paljon rahaa: 1,1 miljardia euroa.

Energiasektori on jatkanut hyvässä vireessä syksyllä nähdyn käännöksen myötä. Kuukauden aikana energiasektorille virtasi 2,4 miljardia euroa, kolmen kuukauden potti on n. 3,4 miljardia euroa.

Suurimmat nousijat energiasektorin ohella olivat teollisuuden sektori, jolle virtasi kuukauden aikana 2,7 miljardia euroa, ja teknologiasektori, jolle virtasi 1,4 miljardia euroa. Kuuden kuukauden aikana teknologiasektorille on virrannut 8,0 miljardia euroa, mikä tekee teknologiasektorista edellisen puolen vuoden suosituimman osakesektorin. Tämä näkyi teknologiasektorin ETF-rahastojen tuotoissa, joista moni oli vuoden 2017 parhaiten tuottaneiden ETF:ien joukossa.

Yhdysvaltojen ja kehittyvien markkinoiden korot keräävät sijoituksia

Korkopuolella jo syksyn aikana nähty Eurooppalaisten lainojen heikko kysyntä jatkuu. Yhdysvaltojen ja kehittyvien markkinoiden korot keräävät vahvasti suursijoittajien pääomia. Kuukauden aikana kehittyvien markkinoiden korkoihin virtasi 641 miljoonaa euroa, kun Yhdysvaltojen korkomarkkinoiden nettovirtaukset olivat 5,4 miljardia euroa.

Lainaluokissa valtiolainat ovat pysytelleet yrityslainoja houkuttelevampina suursijoittajien silmissä. Valtiolainoihin nettovirtasi kuukauden aikana 2,6 miljardia euroa, kun nettovirtaukset yrityslainoihin olivat huomattavasti maltillisemmat 661 miljoonaa euroa.

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

Jäsenille suunnatussa osiossa esittelemme 10 maailman suosituinta ETF:ää ja 10 maailman suosituinta ETF-uutuutta. Uutuudet ovat alle 12 kuukautta sitten lanseerattuja ETF:iä.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!Northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


asuntosalkku listautuminen

Image


nordic lights yleisöanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy