Sijoittaja.fi:n kaupankäyntikoulu – miten ostan osakkeita, rahastoja ja ETFiä?

Sijoittaja.fi järjesti Sijoitus Invest 2017 messuilla kaupankäyntikoulun. Mukana olivat Lynx, Nordnet ja OP. Esitys ladattavissa tästä artikkelista.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi järjesti Sijoitus Invest 2017 messuilla kaupankäyntikoulun. Mukana olivat Lynx, Nordnet ja OP. Esitys ladattavissa tästä artikkelista.

Yksityissijoittajilla samat mahdollisuudet kuin ammattisijoittajilla

Digitalisaatio ja ETF-rahastojen vallankumous ovat aikaansaaneet sen, että yksityissijoittajat ovat nykyään yhdenvertaisessa asemassa ammattisijoittajien kanssa. Yksityissijoittaja voi sijoittaa omalta kotikoneelta tai matkapuhelimelta mihin tahansa omaisuusluokkaan tai maailmankolkkaan.

Lisäksi sijoittamisen kulut ovat laskeneet. Kansainvälisesti hajautetun ammattimaisen salkun rakentaminen on nykyään edullista ja helppoa.

Sijoituskohteiden valintaan ja salkun rakentamiseen apuna on sijoittajan työkaluja ja palveluja. Ne auttavat yksityissijoittajaa sijoituspäätöksissä.

Haasteena on, että sijoitusvaihtoehtoja on lähes ääretön määrä. Yksityissijoittaja on myös informaatioähkyssä. Mikä kaikesta markkinatiedosta on relevanttia ja minkä voi antaa mennä ohi korvien?

Miten aloitan sijoittamisen?

Sijoittamisen aloittaminen kannattaa. Se on paras tapa kerryttää varallisuutta ja turvata taloudellinen riippumattomuus tai riittävä eläke. Mitä aikaisemmin aloitat sitä parempaan lopputulokseen pääset.

Sijoittaja.fi:n kaupankäyntikoulussa pureuduttiin sijoittamiseen kolmen sijoittajatyypin näkökulmasta ja tutustuttiin kaupankäyntialustoihin. Välittäjät esittelivät tarjontaansa aloittelijalle, säästäjälle ja aktiiviselle kaupankävijälle.

Jokainen sijoittamista aloittava miettii seuraavia kysymyksiä:

  • Miten ostan osakkeita, rahastoja, ETF:iä?
  • Miten valitsen sijoituskohteet?
  • Mitä kannattaa huomioida ulkomaille sijoittaessa?
  • Mitä apua sijoitustoimintaan välittäjä tarjoaa?

Kokeneempi sijoittaja vastaavasti miettii seuraavia:

  • Minkälaista fundamenttidataa on tarjolla?
  • Minkälaisia teknisen kaupankäynnin työkaluja on tarjolla?
  • Mitä toimeksiantotyyppejä välittäjä tarjoaa?

Tästä voi ladata Sijoittaja:fin kaupankayntikoulun esityksen. Mukana välittäjistä kaupankäyntikoulussa olivat Lynx, Nordnet ja OP.

Katso Nordnetin videokooste kaupankäyntikoulusta

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat