Analyysissa Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen

Nordnet tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin ja rahastoihin. Analysoimme ja vertailimme kuukausisäästäjälle tarjolla olevat ETF:t. Artikkelissa myös ETF- ja rahastosalkku, joihin kuukausisäästämme itse.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nordnet tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin ja rahastoihin. Analysoimme ja vertailimme kuukausisäästäjälle tarjolla olevat ETF:t. Artikkelissa myös ETF- ja rahastosalkku, joihin kuukausisäästämme itse.

Kuukausisäästämisen hyödyt

Kuukausisäästäminen on helppo tapa kerryttää varallisuutta. Syitä ovat esimerkiksi taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu, varautuminen pahan päivän varalle tai eläkkeen turvaaminen. Kuukausisäästämisessä henkilö säästää kuukaudessa tasasumman pitkän ajanjakson ajan. Säästämisen voi tehdä säästötilille, rahastoihin, osakkeisiin tai ETF:iin. Tosin automaattista ETF-kuukausisäästämistä markkinoi aktiivisesti tällä hetkellä vain Nordnet.

Kuukausisäästämisen täysi hyöty tulee korkoa korolle -ilmiöstä

Säästötilille kuukausisäästävä hyötyy ainoastaan siten, että rahaa jää talteen, eikä kaikki mene kulutukseen. Säästötilillä pääoma ei kasva korkoa korolle matalan korkotason vuoksi. Kuukausisäästäjän kannattaakin lähes poikkeuksetta sijoittaa hajautetusti korkean odotetun tuoton sijoituskohteisiin. Helpoin ja joustavin tapa ovat ETF:t ja rahastot. Näissä voi aloittaa pienellä säästösummalla, summa veloitetaan tililtä automaattisesti ja hajautus totetuu.

Korkoa korolle -ilmiön ansiosta jokaisesta kuukausisäästäjästä voi tulla miljonääri. Helpoiten miljonääriksi pääsee, kun aloittaa aikaisin ja on kärsivällinen. Alla olevissa esimerkeissä tuottona on käytetty 7 %:ia. Tavoiteltuun seitsemän prosentin tuottoon voi pitkässä juoksussa päästä sijoittamalla osake-ETF:iin. Myös riskilaina-ETF:t voivat tarjota yli 7 % tuottoa markkinariskien ollessa kohollaan. Viimeisen 20 vuoden aikana osakkeet ovat tuottaneet 6,5 % ja korkosijoitukset 4,4 %. Tällä hetkellä tuotto-odotukset seuraavalle 10 vuodelle ovat osakemarkkinoilla historiallisia tuottoja alempana. Osassa korkosijoituksista tuotto-odotukset ovat vastaavasti jopa negatiiviset.

 • Säästää 100 euroa kuukaudessa ikävuodet 0–18 v (sininen viiva)
 • Säästää 500 euroa kuukaudessa ikävuodet 20–30 v (vihreä viiva)
 • Säästää 500 euroa kuukaudessa ikävuodet 30–65 v (oranssi viiva)
Korkoa korolle -ilmiö, lapselle säästäminen, eläkesäästäminen, lapsilisän säästäminen
Tutustu ETF-työkaluun!

Kuukausisäästäminen Nordnetissä

Nordnet tarjoaa säästäjille ja sijoittajille useita vaihtoehtoja kuukausisäästämiseen. Voit kuukausisäästää automaattisesti ETF:iin, Nordnetin omiin rahastoihin tai laajaan valikoimaan muiden rahastoyhtiöiden rahastoja.

Kuukausisäästäminen rahastoihin on helppo ja edullinen tapa aloittaa säästäminen. Rahastokuukausisäästäjältä ei peritä merkintä- ja lunastuspalkkoita eikä säilytyspalkkioita. Lisäksi säästämisen voi aloittaa jo 15 eurolla kuukaudessa. Ainoat kulut muodostuvat rahastojen hallinnointipalkkioista, jotka ovat edullisimmissa Nordnetin ja Handelsbankenin indeksirahastoissa jopa alle 0,25 %/vuosi ja kolmessa Nordnet Indeksirahastossa pyöreät 0 euroa.

ETF-kuukausisäästäminen tarjoaa perinteistä rahastosäästämistä laajemman indeksirahastojen valikoiman edullisin kustannuksin. Halvimpien indeksiä seuraavien ETF-rahastojen hallinnointikulut ovat jopa alle 0,10 %/vuosi. Nordnet ei peri erillistä kaupankäyntipalkkiota ETF-kuukausisäästämisestä ja säästämisen voi aloittaa 50 €:lla kuussa. Säästäjän on kuitenkin hyvä muistaa, että ETF:ien myynneistä ja valuutanvaihdosta peritään normaalin hinnaston mukaiset kulut. Lisäksi Nordnet perii ETF-kuukausisäästämisestä 2,50 €/kk palvelumaksun. Jos toimeksiannot jäävät jonakin kuukautena kokonaan toteutumatta, palvelumaksua ei peritä.

Aloita Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen näin

ETF-kuukausisäästämisen voi aloittaa Nordnetissa täältä. Rahastoihin kuukausisäästäminen toimii pääpiirteittäin vastaavasti. Muista nämä ennen aloittamista:

 • Sinulla pitää olla Nordnetin tilillä rahaa, luottolimiittiä ei voi käyttää kuukausisäästämiseen
  • Voit tehdä omalta pankkitililtäsi kuukausittain toistuvan maksun kaupankäyntitilille Nordnetiin
  • Ohjeet toistuvan talletuksen tekemiseen löytyvät Nordnet palvelun kohdasta Sivuni > Siirrä rahaa > Talletus > Tilisiirto
  • Huomioi, että toistuvassa maksussa on tarpeeksi monta pankkipäivää etukäteen.
 • Säästösuunnitelmaa voi muuttaa – hankkimasi ETF:t jäävät tällöin salkkuusi
 • Kuukausisäästön voi lopettaa milloin vain kohdasta Sivuni > Kuukausisäästösopimus. Klikkaa kuukausisäästösopimuksesi vierestä roskakoria ja sitten Lopeta.

1 Päätä säästösumma

Ensimmäisenä säästäjän pitää valita säästösumma. Jos summaksi syöttää esimerkiksi 500 euroa, Nordnet lisää siihen automaattisesti 10 % eli 50 euroa. Marginaalin avulla Nordnet haluaa varmistaa, että toimeksiannot voidaan toteuttaa mahdollisimman hyvin. ETF:illä käydään kauppaa vain kokonaisilla osuuksilla.

Nordnet ETF-kuukausisäästäminen

2 Valitse ETF:t

Olemme keränneet tähän PDF-tiedostoon kaikki Nordnetin kuukausisäästämisen ETF-vaihtoehdot. Tiedot on otettu Nordnetin sivuilta. Kuukausisäästö-ETF:t löytyvät ETF-työkalustamme PDF-tiedoston ”ETF-työkalun tunnus” -sarakkeessa olevalla tunnuksella. ETF-työkalun avulla sijoittaja voi vertailla ETF:ien tehokkuuspisteitä sekä tarkastaa ETF:n perustiedot. Sijoittajan kannattaa myös aina perehtyä ETF:n kotisivuilla ETF:n sisältöön.

3 Mieti painot

Kun ETF:t on valittu, säästäjän pitää valita haluttu paino (%-osuus) per ETF. Tässä kannattaa huomioida ETF:n yksikköhinta. Esimerkiksi jos säästösumma per yksittäinen ETF on 10 euroa ja ETF:n yksikköhinta 40 euroa, toteutuu kuukausisäästö vain joka neljäs kuukausi.

Säästäjän kannattaa huomioida, että Nordnet pyrkii toteuttamaan säästöohjelman euromääräisesti mahdollisimman tarkasti ja vasta tämän jälkeen %- osuuden mukaan. Säästöohjelma ei siten välttämättä toteudu tarkasti ennalta määritettyjen %-painojen perusteella.

4 Tee toistuvaissiirto

Kuukausisäästämistä varten Nordnetin tilillä pitää olla joka kuukausi säästösummaasi vastaava summa rahaa. Luottolimiittiä ei voi käyttää kuukausisäästämiseen. Yksi tapa varmistaa säästösumma on tehdä jatkuva kuukausittainen tilisiirto Nordnetiin. Ohjeet toistuvan talletuksen tekemiseen löytyvät Nordnet-palvelun kohdasta Sivuni > Siirrä rahaa > Talletus > Tilisiirto.

Sijoittaja.fi:n valinnat kuukausisäästöön: ETF:t ja valmiit sijoitussalkut

Käymme tässä maksaville jäsenille suunnatussa osiossa läpi Nordnetin uudistetun ETF-tarjonnan kuukausisäästäjälle, ETF-valintamme ja Sijoittaja.fi:n omat sijoitussalkut ETF- ja rahastokuukausisäästämiseen.


Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana noin 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. 

Tutustu ETF-työkaluun!
Sinua voisi kiinnostaa
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
Sijoitusmahdollisuuksia kvanttilaskennassa
Analyysi: Marimekko ylitti odotukset – toiseen neljännekseen kohdistuu vielä epävarmuutta
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat