TOP 10 laatuosakkeet maailmalta – mitkä ovat parhaimmat laatuosakkeet juuri nyt?

Laatuyhtiöihin sijoittamalla saa pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Mitkä ovat houkuttelevimmat laatuyhtiöt maailmalta juuri nyt?

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Laatuyhtiöihin sijoittamalla saa pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Mitkä ovat houkuttelevimmat laatuyhtiöt maailmalta juuri nyt?

Miten me määritämme laatuyhtiön?

Laatuyhtiöillä on historiassa saanut merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Laatuyhtiölle on tunnusomaista korkea kannattavuus ja ennen kaikkea vakaa tulos läpi suhdannesyklin. Laatuyhtiöillä on myös vahva tase, joka mahdollistaa investoinnit ja antaa turvaa matalasuhdanteissa. Osakevalintatyökalumme pisteyttää osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus ja se lasketaan numeerisella analyysilla.

Olemme kehittäneet edelleen laatuyhtiöpisteytystä. Laatupisteet lasketaan kannattavuuden vakaudesta ja trendistä sekä taseen vakavaraisuudesta. Kannattavuuden vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Tulostrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden tuloskehitys on nouseva, saavat paremmat pisteet. Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella.

Laatuosakkeet Osakevalintatyökalusta

Osakevalintatyökalussa ovat kaikki suurimmat eurooppalaiset (STOXX 600 -indeksi) ja amerikkalaiset osakkeet (S&P 500 -indeksi).

Laatuyhtiökriteerit täyttäviä yhtiöitä on yhteensä 161 kappaletta. Saat ne esille seuraavasti:

  • Valitse osaketyyppi ”kansainväliset”
  • Klikkaa Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt. Saat valmiin listan TOP 10 laatuyhtiöistä
  • Tai klikkaa Hae / Lisää hakuvaihtoehtoja ja valitse sijoitustyyliksi ”Laatu”
  • Voit myös kirjoittaa hakusanaksi ”laatu”, niin työkalu hakee kaikki laatuyhtiöt

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta ovat parhaimmat kokonaispisteet saaneet laatuyhtiöt. Osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Laatuyhtiöt” -laatikkoa. Parhaimmat kokonaispisteet saavat ranskalainen Michelin ja englantilainen Qinetiq. Parhain kurssikehitys löytyy sveitsiläiseltä Swisscomilta ja yhdysvaltalaiselta Gapilta. Matalin kurssiriski löytyy Qinetiqiltä ja McDonald’silta.

TOP 10 laatuyhtiöiden arvostusluvut ja kommentit

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat