northcrypto

Sijoittaja.fi vertaili – parhaat osake-ETF:t Eurooppaan

Käymme tässä analyysissa läpi parhaimpia ETF-rahastoja Euroopan osakemarkkinoille.

Julkaistu: 14.08.2017 Kirjoittaja:

ETF osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Tässä artikkelissa

Vertailimme parhaat ETF:t Eurooppaan. Katso kolme tehokkainta ETF:ää Eurooppaan. Keromme myös mikä on Euro Stoxx 50-indeksi. Strategia-ETF:illä parempaa tuottoa tai matalampaa riskiä. Katso parhaat strategia ETF:t Eurooppaan.

Markkina-arvopainotteiset ETF:t

ETF tulee sanoista Exchange Traded Fund eli pörssinoteerattu rahasto. ETF:n etuja ovat edullisuus, laaja valikoima ja läpinäkyvyys.

ETF:t seuraavat lähes aina indeksiä. Tunnetuimmat osakeindeksit ovat markkina-arvopainotteisia indeksejä. Myös suosituimmat ETF:t seuraavat markkina-arvopainotteisia indeksejä. ETF voi myös seurata laatuosakkeiden tai osinko-osakkeiden indeksiä. Lue tästä lisää.

ETF:t voidaan pistää paremmuusjärjestykseen tehokkuuden perusteella. Tehokas on ETF on kaupankäynti- ja hallinnointikuluiltaan edullinen, likvidi ja se seuraa tarkasti indeksiä.

ETF-työkalumme mittaa ETF:ien tehokkuutta. Olemme valinneet sillä tehokkaita ETF:iä Euroopan osakemarkkinoille. Mukana ovat vain euromääräiset ETF:t, jotka eivät jaa tuotto-osuutta (osinkoa).

Alla on kolme tehokkainta ETF:ää Eurooppaan

Tehokkaimmat ovat DB X-Trackersin, Amundin ja Sourcen ETF:t. Kaikki ETF:t seuraavat EURO STOXX 50 -indeksiä ja ovat huipputehokkaita. Haittapuolena on, että sijoittaja saa hajautuksen vain 50 eurooppalaiseen markkina-arvoltaan suurimpaan yritykseen.

DB X-Trackersin, Amundin ja Sourcen ETF:t. ETF eurooppaan

Klikkaa kuvaa suuremmaksi!

Hallinnointikulut vaihtelevat 0,05 – 0,15 %:n välillä. Hallinnointikulu ei kuitenkaan suoraan kerro ETF:n hyvyyttä. Sijoittajalle tärkeämpi kulu on tuottoero indeksiin. ETF:ien viiden vuoden tuotoissa ei juurikaan ole eroja. Parhaan viiden vuoden tuoton on saanut DB X-Trackersin ETF:llä (62,38 %).

Parhaan viiden vuoden tuoton on saanut DB X-Trackersin ETF:llä (62,38 %)

Lähde: Bloomberg.com

Mikä on Euro Stoxx 50 -indeksi?

Kolme yllä mainittua ETF:ää seuraavat Euro Stoxx 50 -indeksiä. Ne sisältävät siten samat osakkeet kuin indeksissä ja niillä saa indeksin mukaisen tuoton.

Euro Stoxx 50 -indeksi sisältää 50 markkina-arvoltaan suurinta euroalueen yritystä eri sektoreilta 11 maasta. Maat ovat: Itävalta, Belgia, Suomi, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Luxembourg, Hollanti, Portugali ja Espanja. Alla olevassa kuvassa on Euro Stoxx 50 -indeksin maa- ja sektoripainot. Ranska ja Saksa ovat suurimmat maat. Rahoitussektori on 23,5 %:n painolla suurin sektori. Indeksin suurimpia yrityksiä ovat: Total, Siemens, Sanofi, Banco Santander ja SAP.

Euro Stoxx 50 -indeksin maa- ja sektoripaino. ETF eurooppaan

Laajempaa hajautusta

Mikäli sijoittaja haluaa laajempaa hajautusta hän voi valita esimerkiksi Stoxx Europe 600 -indeksiä tai MSCI EMU -indeksiä seuraavia ETF:iä.

MSCI EMU -indeksi on viimeisen viiden vuoden aikana tuottanut paremmin kuin Euro Stoxx 50 -indeksi. Hajautus on noin 240 euroalueen osakkeeseen. Tehokas ETF on Amundi ETF MSCI Emu UCITS ETF CMU FP, joka on voittanut DB X-Trackersin suositun Euro Stoxx 50 -indeksiä seuraavan ETF:n (XESC GR:n) 9,55 %-yksiköllä viimeisen viiden vuoden aikana. 

DB X-Trackersin suositun Euro Stoxx 50 -indeksiä seuraavan ETF:n (XESC GR:n) 9,55 %-yksiköllä viimeisen viiden vuoden aikana. ETF Eurooppaan

Lähde: Bloomberg.com

Maantieteellinen ja sektorikohtainen jakauma on MSCI EMU -indeksissä lähdellä Stoxx Euro 50 -indeksiä, mutta hajautus on parempi.

Maantieteellinen ja sektorikohtainen jakauma on MSCI EMU -indeksissä lähdellä Stoxx Euro 50 -indeksiä

Stoxx Europe 600 -indeksiä seuraava tehokas ETF on db x-trackers Stoxx Europe 600 UCITS ETF DR XSX6 GR. Stoxx Europe 600 -indeksi eroaa Euro Stoxx 50 -indeksistä seuraavasti:

  • Sisältää 600 osaketta vs. 50 osaketta
  • Alueena on Eurooppa vs. euroalue
  • Hajautus 17 maahan vs. 11 maata (Lisänä U.K., Sveitsi, Norja, Tanska, Tsekki ja Ruotsi)
  • Sijoittaja altistuu valuuttakurssiriskille, euron osuus 52 %:ia

Stoxx Europe 600 -indeksin maantieteellinen ja sektorikohtainen jakauma poikkeaa selvästi Euro Stoxx 50 ja MSCI EMU -indeksien sisällöstä. Iso-Britannia on suurin maa 25,4 %:n painolla ja Sveitsin paino on neljänneksi suurin 13,9 %. Rahoitus on edelleen suurin sektori 23,5 %. Suurimmat osakkeet ovat Nestle, HSBC Holdings, British American Tobacco, Royal Dutch Shell ja Sanofi.

Stoxx Europe 600 -indeksin maantieteellinen ja sektorikohtainen jakauma poikkeaa selvästi Euro Stoxx 50 ja MSCI EMU -indeksien sisällöstä

Stoxx Europe 600 -indeksin tuotto on viimeisen viiden vuoden aikana ollut Euro Stoxx 50 -indeksin tuottoa 5,3 %-yksikköä heikompi. Tuottoero johtuu indeksien eri sisällöstä ja punnan heikentymisestä.

Stoxx Europe 600 -indeksin tuotto. ETF Eurooppaan

Lähde: Bloomberg.com

Strategia-ETF:illä parempaa tuottoa tai matalampaa riskiä – parhaat strategia ETF:t Eurooppaan

jasensisalto_kirjaudu

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. 

Aloita ETF-työkalun käyttö - tutustu jäsenyyteen!


northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy