Nokian Renkailta vahva tulos – Ponssen tilaukset kasvoivat selvästi

Tämän päivän odotetuimmat tulosjulkistajat olivat Nokian Renkaat ja Ponsse. Molemmat suoriuivat hyvin.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tämän päivän odotetuimmat tulosjulkistajat olivat Nokian Renkaat ja Ponsse. Molemmat suoriuivat hyvin.

Nokian Renkaat

Nokian Renkaat, yllätti markkinat positiivisesti. Liikevaihto oli 393 M€ (analyytikoiden ennuste 377 M€) ja liikevoitto 94,1 M€ (ennuste 90,0 M€). Nokia teki vahvan suorituksen kaikilla päämarkkinoilla. Venäjä toimi kasvun moottorina johtuen vahvemmasta valuutasta, hinnankorotuksista sekä vuoden 2016 jälkeisistä alhaisista varastotasoista jakelukanavassa. Kasvu Venäjällä tulee olemaan maltillista vuoden 2017 toisella vuosipuoliskolla johtuen vuoden 2016 vertailujakson vahvuudesta.

Raaka-ainekustannusten kasvu tulee olemaan noin 20 % koko vuonna 2017 edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö on tehnyt hinnankorotukset, jotka näkyvät toisella vuosipuoliskolla. Yhtiö nosti ohjausta. Vuonna 2017, nykyisillä valuuttakursseilla, liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan kasvavan vähintään 10 % vuoteen 2016 verrattuna.

Toimitusjohtaja Hille Korhonen totesi, että ”Olemme palanneet kasvun tielle, ja aiomme säilyä tällä tiellä myös tulevaisuudessa.”

Ponsse

Myös Ponsse on mallisalkussamme. Markkinat ottivat tuloksen vastaan negatiivisesti. Ponssen tulevaisuuden kehityksen kannalta tärkein indikaattori, eli saadut tilaukset, olivat kuitenkin kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla ja kasvoivat selvästi vertailukaudesta ja Q1:stä. Tämä on positiivista loppuvuotta ajatellen. Liikevaihto oli 128,8 M€ (ennuste 131,5 M€) ja liikevoitto 13,9 M€ (ennuste 15,2 M€). Markkina-alueista varsinkin Venäjä on erinomaisessa vauhdissa. Myös Pohjoismaiden ja Keski-Euroopassa Saksan ja Ranskan markkinoiden tilanne on hyvä. Huoltopalveluiden liikevaihto kasvoi edelleen vahvasti. Huoltopalveluiden liikevaihdon kasvuun vaikuttaa konekannan merkittävä kasvu maailmanlaajuisesti.

Toisella neljänneksellä kulut kasvoivat ensimmäistä neljännestä nopeammin, joka vaikutti hieman kannattavuuteen. Tilauskanta laski vertailukaudesta, mutta nousi Q1:stä. Ohjaus ennallaan eli ohjauksen nosto edellee mahdollinen. Laajennusinvestointien tuomat lisähyödyt alkavat realisoitua suunnitellusti 2018 toisella vuosipuoliskolla.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset sijoitusvinkit, tulos- ja osinkoennusteet ja tuloskommentit. Tässä vinkit tuloskauden seuraamiseen Sijoittaja.fi:ssä!

Sinua voisi kiinnostaa
Metso osake
Analyysi: Metson markkinanäkymissä ei viitteitä piristymisestä
Analyysi: Lamorin kannattavuus ei kehittynyt toivotusti – saadut tilaukset kasvussa
Analyysi: Wärtsilä aloitti vuoden vahvalla suorituksella
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat