New call-to-action

Onko biovoimalaitos hyvä sijoitus?

VSS Biopower on rakentamassa Säkylään biovoimalaitoksen, joka tuottaa biokaasua, -dieseliä ja -lannoitteita. Yritys saa työ- ja elinkeinoministeriön investointitukea lähes kolme miljoonaa euroa. Tämän lisäksi kerätään vaihtovelkakirjalainalla 1,2 miljoonaa.

Julkaistu: 16.06.2017 Kirjoittaja:

eettinen sijoittaminen kumppaniartikkeli vaihtoehtoiset sijoituskohteet vaihtovelkakirja vastuullinen sijoittaminen

VSS Biopower Oy aloittaa 2017 aikana uudentyyppisen biovoimalaitoksen rakentamisen Säkylään, joka saa Suomen työ- ja elinkeinoministeriön investointitukea 2,95 miljoonaa euroa. Kokonaisrahoitustarve on 11,6 miljoonaa euroa. Laitoksen on tarkoitus valmistua ensi vuoden aikana.

VSS Biopower on rakentamassa kokonaisrahoitusta Suomen Rahamarkkinakeskus Oy:n kanssa, joka on erikoistunut vaihtoehtoisiin rahoitusratkaisuihin.

Tutustu sijoituskohteeseen tarkemmin

Hallittu riski

– Rahoituksesta suurin osa on jo varmistunut. Nyt on käynnistynyt rahoituksen viimeisen osan hankinta julkisella vaihtovelkavelkakirjalainalla. 1,2 miljoonan euron joukkolainalla haetaan yhtiöön sijoittajiksi suomalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä, jotka haluavat kehittää puhdasta ja ympäristöystävällistä energiatuotantoa hyvällä tuotolla, kertoo Suomen Rahamarkkinakeskus Oy:n toimitusjohtaja Tommi Hänninen.

Hänninen lisää, että vaihtovelkakirjalainalle tarjotaan seitsemän prosentin vuosikorko, joka maksetaan vuosittain. Kolmen vuoden jälkeen lainaan sijoittaneella on mahdollisuus valita, haluaako pääomansa takaisin vai vaihtaako lainaamansa pääoman yhtiön osakkeisiin kiinteällä vaihtokurssilla.

Vaihtovelkakirjalainassa on hallittu riski, mutta kuitenkin kelpo sijoitusmahdollisuus. Kun osakkeiden vaihtoaika koittaa, silloin on jo kattavaa faktaa tuotantolaitoksen talouden kehityksestä.

Biotalous kasvaa

– Puhtaiden energiamuotojen tarve on yhteiskunnassamme kiistaton. Markkinat kasvavat jatkuvasti ja kysyntä niin biokaasulle kuin biodieselille on jatkuvassa kasvussa.

Yhdistämme energian tuotannon ja pellolta pellolle -ajattelun kotimaisen teknologian avulla. Teemme sen kannattavasti, sanoo VSS Biopowerin toimitusjohtaja Jouni Virtanen.

Hän lisää, että Säkylässä on laaja maanviljelyn keskittymä, joten biovoimalaitokseen on raaka-ainetta tarjolla runsaasti. Myös kotitalouksien jätteet on tarkoitus hyödyntää uudessa voimalaitoksessa.

Biolaitoksella jätemassasta erotetaan raaka-aineeksi sopivat rasvat, joista valmistetaan biodieseliä. Lopputuotteesta erotetaan kuiva-aine ja nestemäinen liete, jota yritys myy lannoitteena.

Vaihtovelkakirjalaina pähkinän kuoressa

Vaihtovelkakirjalainoissa eli joukkolainassa lainan liikkeellelaskija sitoutuu maksamaan tiettynä ajankohtana vaihtovelkakirjalainan omistajalle lainan nimellisarvoa vastaavan summan. Usein vaihtovelkakirjalainan liikkeellelaskija maksaa lainan omistajille myös korkoa laina-aikana.

Vaihtovelkakirjalaina mahdollistaa kasvuinvestoinnit. Yritys voi rahoituksen turvin kasvattaa yhtiön arvoa ennen listautumista tai isompaa pääomasijoituskierrosta.

Lainamuodossa yhdistyy lainan korkotuotto ja mahdollisuus joko lainapääoman palautukseen tai osakkeen arvonnousun hyödyntämiseen. Se on näin ollen oman pääoman ja vieraan pääoman välimuoto.

Vaihtovelkavelkakirjalaina on suosittu rahoitusmuoto esimerkiksi tilanteissa, joissa pääomasijoittajat rahoittavat kasvuvaiheessa olevaa yritystä. Lainaan sisältyvä optio kasvuyrityksen lainan vaihtamisesta myöhemmin osakkeiksi voi olla sijoittajalle erittäin tuottoisaa.

Tutustu sijoituskohteeseen ja sijoita!

Kutsu infotilaisuuteen sijoittajille

  • Ma 9.6.2017 klo 09.00-11.00, Meeting Park FORUM, Kukontori, 00100 Helsinki
  • Ke 21.6.2017 klo 09.00-11.00, Puutarhakadun Auditorio, Puutarhakatu 1, 20100 Turku

Tule tutustumaan tarkemmin VSS Biopowerin uudenaikaiseen biovoimalaitoshankkeeseen. Tilaisuudessa toimitusjohtaja Jouni Virtanen kertoo miksi yhtiöön sijoittaminen on fiksu päätös niin tuotto-odotuksen kuin kestävän kehityksen näkökulmasta. Ilmoitathan tulostasi tommi.hanninen@rahamarkkinakeskus.fi.

KumppaniartikkeliSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Singa - Kierros auki Investodorissa


New call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy