Suominen kovin nousija kotimaisten osakkeiden valintatyökalussa

Valintatyökalun ykkössijalla on Affecto. Positiivisesta tulosyllätyksestä kertoneen Suomisen pisteet ovat nousseet eniten. Katso muut kärkiosakkeet ja seuraa kehitystä!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Valintatyökalun ykkössijalla on Affecto. Positiivisesta tulosyllätyksestä kertoneen Suomisen pisteet ovat nousseet eniten. Katso muut kärkiosakkeet ja seuraa kehitystä!

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 15.4.2017 – 30.4.2017

  • TOP 5-osakkeet +2,5 %
  • TOP 10-osakkeet +1,8 %
  • TOP 15-osakkeet +2,3 %
  • HEX 25-indeksi +3,8 %

TOP-osakekorit tuottivat kaikki hyvin. Vähiten TOP 10 -osakkeista tuotti Lemminkäinen: -3,8 %. Parhaiten kärkiyhtiöistä tuotti UPM-Kymmene: +7,9 %.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikosta löytyvät Affecto (73 pistetä), Technopolis (70 pistettä) ja Raisio sekä Nordea (molemmilla 66 pistettä).

Affecto saa tasaisen hyvät pisteet kaikista muista paitsi tasearvosta. Affecto julkaisee Q1-tuloksensa 9.5. 

Technopolis on myös tasavahva joka osa-alueella. Technopolis julkaisee Q1-tuloksensa 4.5.

Raision kurssikehitys on ollut vaisua Brexit-äänestystuloksen jälkeen. Yhtiö julkaisee Q1-tuloksensa 10.5.

Nordea pääsi Q1:llä ennusteisiin. Liiketoiminnan tuotot olivat 2 461 M€ (analyytikoiden ennuste 2 445 M€). Liikevoitto kasvoi 10 %:ia 1 102 miljoonaan euroon. Nordean mukaan maailmantalouden kasvu on laaja-alaisesti kiihtymässä, mutta geopoliittiset riskit eivät ole väistyneet.

Nousijat ja laskijat: Suominen nousee – Neste laskee

Suominen löytyy listaltamme ”Lista suomalaisista osakkeista, joilla voi tehdä rahaa vuonna 2017”. Ensimmäisellä kvartaalilla liikevaihto oli 112,9 M€ (analyytikoiden ennuste 110 M€) ja oikaistu liikevoitto 6,3 M€ (ennuste 5,4 M€). Kuluttajaluottamus vahvistui ja se näkyi positiivisesti Suomisen tuotteiden kysynnässä. Bethunen tehtaan uuden tuotantolinjan asiakastoimitukset eivät käynnistyneet tavoitellussa aikataulussa. Suunnittelmissa on nyt linjan käynnistäminen toisen vuosineljänneksen aikana. Ohjaus ennallaan. Yhtiö päivitti strategian ja tavoittelee 600 M€ liikevaihtoa ja 10 %:n liikevoittoa vuonna 2021.

Katso kaikkien osakkeiden pisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Edellinen TOP 10 -lista ja osakkeiden tuotot

Edellinen TOP 10-lista (per 15.4.2017) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 15.4.- 30.4.2017

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+83,0 % / +79,5 % / +85,7 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 49,5 %, keskisuuret 62,5 % ja pienet 71,9 %.

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat