Listaamattomien yritysten osingoissa selkeä veroetu

Oletko perehtynyt myös listaamattomien yritysten osakkeisiin? Listaamattomiin yrityksiin sijoittava pääsee nauttimaan selkeästä ja helposti hyödynnettävästä veroedusta. Listaamattomien yritysten osingoista 75 % prosenttia on verovapaata pääomatuloa, jos sijoittajan saamat osingot ovat enintään 150 000 euroa vuodessa.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Oletko perehtynyt myös listaamattomien yritysten osakkeisiin? Listaamattomiin yrityksiin sijoittava pääsee nauttimaan selkeästä ja helposti hyödynnettävästä veroedusta. Listaamattomien yritysten osingoista 75 % prosenttia on verovapaata pääomatuloa, jos sijoittajan saamat osingot ovat enintään 150 000 euroa vuodessa.

Tämä jättää sijoittajan kohtaaman kokonaisverorasituksen alhaisimmillaan 7,5 prosenttiin, siinä missä pörssinoteerattujen yritysten kokonaisverorasitus asettuu alhaisimmillaan 25,5 prosenttiin.

Alhainen verorasitus päihittää monesti arvonnousun

Listaamattomissa yrityksissä ei pääse nauttimaan arvonnoususta yhtä helposti kuin pörssinoteeratuissa yrityksissä.

On kuitenkin syytä pitää mielessä, että vertaillessa sijoitusten välisten vuosituottojen eroja, auttaa listaamattomien yritysten osinkojen alhainen verorasitus jopa kääntämään vertailun listaamattomien yritysten puoleen.

Esimerkiksi listaamattoman yrityksen tasainen 7 % vuosituotto on verojenkin jälkeen vielä 6,475 prosenttia.

Vastaavaan nettotuottoon yltääkseen pörssinoteeratun yrityksen on yllettävä 8,69 prosentin vuosituottoon.

Korkealle arvostettujen pörssikurssien äärellä arvonnousun alhaiset odotusarvot kääntävät siten tuotto-odotusten vertailun nopeasti listaamattomien yritysten puoleen.

Sijoita listaamattomiin yrityksiin Korkeatuottoisen kautta

Kaksi vuotta sitten perustettu Korkeatuottoinen.fi -sijoituspalvelu on kasvattanut vuosien varrella suosiotaan voimakkaasti ja saavuttanut tukevan jalansijan suomalaisten sijoittajien keskuudesta.

Korkeatuottoisen kautta yksityishenkilöillä, yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus sijoittaa Lainasto Oy:n etuoikeutettuihin osakkeisiin.

Lainaston ensimmäinen, jo täyteen merkitty 20 miljoonan euron B-sarjan osakeanti tarjosi sijoittajille tasaisen kahdeksan prosentin vuosituoton. Nyt käynnissä oleva C-sarjan osakeanti tarjoaa kilpailukykyisen seitsemän prosentin vuosituoton.

Jo yli 1200 tyytyväistä sijoittajaa nauttii korkeasta tuotosta – ja ilman mitään kuluja

Täysi kuluttomuus ja korkea vuosituotto ovat houkutelleet Korkeatuottoisen pariin jo yli 1200 sijoittajaa.

Korkeatuottoisessa sijoittamisen aloittaminen tai lopettaminen on täysin maksutonta, joten verojen jälkeinen nettotuotto on sijoittajalle puhdasta tuottoa.

Korkeatuottoisen voimakkaan suosion myötä Lainasto Oy on maksanut Korkeatuottoisen kautta sijoittaneille sijoittajille osinkoja yhteensä jo yli 1,3 miljoonaa euroa.

Sijoittamisen aloittaminen ei vaadi suuria alkupääomia, sillä minimisijoitus on ainoastaan 500 euroa. Myös palvelun toimivuus on helppo todeta, koska osinkotuotot maksetaan aina kuukausittain suoraan pankkitilille.

Lue lisää Korketuottoisesta

Korkeatuottoinen.fi on Lainasto Oy:n sijoituspalvelu. Lainasto on osa vakavaraista GF Money -konsernia.

Kumppaniartikkeli

Sinua voisi kiinnostaa
Osakesäästötili sijoituskohteena
Osakesäästötili UKK | Usein kysytyt kysymykset
eToro verotus – lataa Excel-pohja veroilmoituksen tueksi
Sijoittaja, poimi verovinkit talteen ennen vuodenvaihdetta – SIJOITTAJA -podcast 29
Sijoittajan valinnat