Ensi viikon mielenkiintoisimmat tulosjulkistajat – mitä Nokialta odotetaan?

Tuloskausi on lähtenyt käyntiin positiivisesti. Ensi viikolla ensimmäisen kvartaalin tuloksensa julkaisee valtaosa Helsingin pörssin yhtiöistä. Torstaina katseet ovat Nokiassa.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi on lähtenyt käyntiin positiivisesti. Ensi viikolla ensimmäisen kvartaalin tuloksensa julkaisee valtaosa Helsingin pörssin yhtiöistä. Torstaina katseet ovat Nokiassa.

Markkinat jännittävät tänään sunnuntaina Ranskan presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta. Gallupien perusteella ensimmäisestä kierroksesta on tulossa erittäin tasainen ja presidentti valitaan 7.5. pidettävällä toisella kierroksella. Marie Le Penin voitto olisi negatiivista osakemarkkinoille. Brexitistä ja Trumpin voitosta markkinat toipuivat nopeasti. Maanantaina nähdään, toistaako historia itseään.

Tuloskausi lähtenyt käyntiin positiivisesti

Positiivisin yllättäjä tähän mennessä on ollut SSAB. Yhtiö teki vahvan tuloksen. SSAB:n liikevaihto oli 1 645 Me (analyytikoiden ennuste 1 534 M€) ja operatiivinen liikevoitto 73 M€ (ennuste 29 M€).  Tulosparannus johtui pääosin toimitusten kasvusta, hintojen noususta sekä SSAB Europe -divisioonan korkeasta ja vakaasta tuotannon tasosta. Myös SSAB Special Steels -divisioonan tulos parani huolimatta siitä, että Oxelösundin levyvalssaamo oli alkuvuodesta reilu viisi viikkoa pois toiminnasta vuoden 2016 lopulla tapahtuneen toimintahäiriön vuoksi. SSAB odottaa toimitusten olevan Q2:lla Q1:stä suuremmat. Myös hintojen odotetaan nousevan. Toisaalta nousevat raaka-ainekustannukset eliminoivat myyntihintojen nousua.

SSAB:n vahvan tuloksen ja positiivisten näkymien jälkeen analyytikot tulevat nostamaan yhtiön tulosennusteita. Tämän pitäisi tukea SSAB:n osakekurssia. Osakkeen riski on korkea, joten esimerkiksi Ranskan presidentinvaalien aiheuttama kurssilasku on SSAB:n osakkeessa keskimääräistä jyrkempi.

Ensi viikon mielenkiintoisimmat tulosjulkistajat

Olemme laatineet tuloskauden tärkeimmistä ja mielenkiintoisimmista tulosjulkistajista listan, jonka avulla sijoittaja selviää tuloskaudesta. Tässä muutama poiminta listalta.

UPM-Kymmene julkistaa tuloksensa 25.4.. Yhtiön kokonaispisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa ovat 61. UPM jäi Q4:lla markkinoiden odotuksista. Näkymät kuluvalle ja ensi vuodelle vakaat ja tuloksen odotetaan kasvavan. UPM voi vaihteeksi yllättää positiivisesti. PE = 13,6 ja osinkotuotto 4,3 %.

Kemira julkistaa tuloksensa 26.4.. Kokonaispisteet 63. Suoritus Q4:lla oli hyvä ja Oil & Mining -segmentin markkinanäkymät ovat piristyneet. Analyytikoiden odotukset maltilliset Q1:lle. PE = 15,1 ja osinkotuotto 4,5 %.

Huhtamäki julkistaa tuloksensa 27.4.. Kokonaispisteet 48. Huhtamäen status hiipui vuonna 2016, vaikka yhtiö ylitti odotukset kaikkina muina kvartaaleina paitsi kolmannella. Analyytikoiden odotukset ovat melko korkealla, vaikka johto kertoi, että epävarmuus markkinoilla on jatkunut vuoden 2017 alussa. Odota Q1-tulos. Arvostusluvut ovat laskeneet järkeville tasoille. PE = 16,7 ja osinkotuotto 2,5 %.

Nokia julkistaa tuloksensa 27.4.. Kokonaispisteet 40. Nokia yllätti analyytikot ja markkinat erittäin vahvalla Q4-tuloksella. Osakekurssin nousua on hillinnyt vaisu markkinatilanne ja sitä kautta vaisu liikevaihto-ohjaus vuodelle 2017. Nokian hyvä kurssinousu katkesi 28.3. Ericssonin tulosvaroitukseen. Jälleen kannattaa odottaa tulos ja katsoa yltääkö Nokia taas huippusuoritukseen. PE = 22,3 ja osinkotuotto 3,5 %.

Mitä analyytikot odottavat Nokialta?

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!
Parhaat osinko-osakkeet maailmalta
Miten valitsen osakkeen?
Sijoittaja360
Sijoittajan valinnat