New call-to-action

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa Affecto jaetulla kärkisijalla

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Valintatyökalun jaetulla ykkössijalla ovat Affecto ja Technopolis. Katso muut kärkiosakkeet ja seuraa kehitystä!

Julkaistu: 18.04.2017 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 31.3.2017 – 15.4.2017

  • TOP 5-osakkeet +1,4 %
  • TOP 10-osakkeet +1,3 %
  • TOP 15-osakkeet +1,3 %
  • HEX 25-indeksi +1,7 %

TOP-osakekorit tuottivat kaikki suunnilleen yhtä paljon. Vähiten TOP 10 -osakkeista tuotti Fortum: -4,3 %. Fortumista irtosi osinko ja osake laski osinkoa enemmän. Parhaiten kärkiyhtiöistä tuotti Teleste: +3,8 %.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikosta löytyvät Affecto (72 pistetä), Technopolis (72 pistettä) ja Nordea (69 pistettä).

 

Affecto. Pisteytyksen perusteella Affecton ainoa heikko kohta on tasearvostus. Huomioimme pisteytyksessä aineettoman omaisuuden. Affectolla liikearvon osuus taseen loppusummasta on yli 50 %. Affecton kannattavuus on ollut historiassa vakaata, mutta kannattavuustrendi valitettavasti hieman laskeva. Voimakas kurssikäänne positiiviseen edellyttäisi, että yhtiön tulos palaisi takaisin kasvu-uralle. Tällöin kurssissa on kova vipu. Affecto odottaa vuoden 2017 liikevaihdon pysyvän samalla tasolla tai nousevan sekä vuoden 2017 liikevoiton pysyvän samalla tasolla tai laskevan edelliseen vuoteen verrattuna.

Technopolis saa täyden kympin tasearvostuksesta ja erinomaiset pisteet matalasta riskistä. Osake on myös muilla osa-alueilla tasaisen hyvä. Johto odottaa, että yhtiön pääomarakenne vahvistuu ja sen tunnusluvut, kuten omavaraisuusaste ja luototusaste, paranevat edelleen tulevina kuukausina. Vuonna 2017 Technopolis arvioi liikevaihdon ja käyttökatteen nousevan vuodesta 2016. Technopolis ilmoitti 28.2.2017, että yhtiö Oulun yksikkö on solminut neljä vuokrasopimusta, jotka parantavat yrityksen vuokrausastetta. Vaikutus tulee olemaan konsernissa lähes 1 % vuoden toisella neljänneksellä.

Nordea saa kiitettävät pisteet tase-arvostuksesta ja osinkoarvostuksesta. Myös muilla osa-alueilla Nordea on tasaisen hyvä. Ainostaan kurssiherkkyyden osalta pisteet ovat keskimääräistä heikommat. Nordean osakkeen kurssivaihtelu on siten ollut keskimääräistä korkeampaa.  

Nousijat ja laskijat: Honkarakenne nousee – Rapala laskee

Eniten pisteet ovat nousseet Honkarankenteella (+11), Keslalla (+10) ja Rautella (+9).

Eniten pisteet ovat laskeneet Rapalalla (-12) ja Oriola-KD:lla (-9).

Katso kaikkien osakkeiden pisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Edellinen TOP 10 -lista ja osakkeiden tuotot

Edellinen TOP 10-lista (per 31.3.2017) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 31.3.- 15.4.2017

 

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+78,6 % / +76,3 % / +81,6 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 44,0 %, keskisuuret 59,3 % ja pienet 64,9 %.

 

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy