Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkeen Affecto

Valintatyökalun kärkeen on palannut Affecto. Katso muut kärkiosakkeet ja seuraa kehitystä!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Valintatyökalun kärkeen on palannut Affecto. Katso muut kärkiosakkeet ja seuraa kehitystä!

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 15.3.2017 – 31.3.2017

  • TOP 5-osakkeet +2,4 %
  • TOP 10-osakkeet +2,6 %
  • TOP 15-osakkeet +3,2 %
  • HEX 25-indeksi +1,4 %

TOP-osakkeet voittivat HEX 25 -indeksin. Vähiten TOP 10 -osakkeista tuotti Kemira: 0,0 %. Parhaiten kärkiyhtiöistä tuotti Olvi: +5,8 %.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikosta löytyvät Affecto (72 pistetä), Technopolis (71 pistettä) ja Nordea (68 pistettä).

Affecto valloitti takaisin kärkipaikan. Pisteytyksen perusteella yhtiön ainoa heikko kohta on tasearvostus. Huomioimme pisteytyksessä aineettoman omaisuuden. Affectolla liikearvon osuus taseen loppusummasta on yli 50 %. Affecton kannattavuus on ollut historiassa vakaata, mutta kannattavuustrendi valitettavasti hieman laskeva. Voimakas kurssikäänne edellyttäisi, että yhtiön tulos palaisi takaisin kasvu-uralle. Tällöin kurssissa on kova vipu. Affecto odottaa vuoden 2017 liikevaihdon pysyvän samalla tasolla tai nousevan sekä vuoden 2017 liikevoiton pysyvän samalla tasolla tai laskevan edelliseen vuoteen verrattuna.

Technopolis saa täyden kympin tasearvostuksesta ja erinomaiset pisteet matalasta riskistä. Osake on myös muilla osa-alueilla tasaisen hyvä. Johto odottaa, että yhtiön pääomarakenne vahvistuu ja sen tunnusluvut, kuten omavaraisuusaste ja luototusaste, paranevat edelleen tulevina kuukausina. Vuonna 2017 Technopolis arvioi liikevaihdon ja käyttökatteen nousevan vuodesta 2016.

Technopolis ilmoitti 28.2.2017, että yhtiö Oulun yksikkö on solminut neljä vuokrasopimusta, jotka parantavat yrityksen vuokrausastetta. Vaikutus tulee olemaan konsernissa lähes 1 % vuoden toisella neljänneksellä.

Nordea saa kiitettävät pisteet tase-arvostuksesta ja osinkoarvostuksesta. Myös muilla osa-alueilla Nordea on tasaisen hyvä. Ainostaan kurssiherkkyyden osalta pisteet ovat keskimääräistä heikommat. Nordean osakkeen kurssivaihtelu on siten ollut keskimääräistä korkeampaa.  

Nousijat ja laskijat: Neo Industrial nousee – Honkarakenne laskee

Eniten pisteet ovat nousseet Neo Industrialilla (+16) ja Raisiolla (+11).

Eniten pisteet ovat laskeneet Honkarakenteella (-10).

Katso kaikkien osakkeiden pisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Edellinen TOP 10 -lista ja osakkeiden tuotot

Edellinen TOP 10-lista (per 15.3.2017) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 15.3.- 31.3.2017

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+76,0 % / +74,0 % / +79,2 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 41,6 %, keskisuuret 54,9 % ja pienet 63,7 %.

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat