Uusi luomuoluita valmistava pienpanimo Hailuotoon

Hailuodon Panimo on perustettu vuonna 2016. Panimo keskittyy vain luomuoluisiin ja valmistaa oluet Hailuodon puhtaaseen pohjaveteen. Ensimmäisiä oluita päästään maistamaan keväällä 2017.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Hailuodon Panimo on perustettu vuonna 2016. Panimo keskittyy vain luomuoluisiin ja valmistaa oluet Hailuodon puhtaaseen pohjaveteen. Ensimmäisiä oluita päästään maistamaan keväällä 2017.

Pienpanimo-oluet kasvattavat markkinaosuutta

Suomessa on meneillään pienpanimobuumi. Sadan pienpanimon määrä ylittyy tämän vuoden aikana. Viidenkymmenen panimon rajapyykki rikkoutui vuoden 2016 alussa.

Pienpanimot ovat vastaus kasvaneeseen kuluttajakysyntään. Kuluttajat arvostavat laatua ja paikallisuutta. Oluen suurkulutus on myös laskussa. Yhä usempi kuluttaja valitsee muutaman laadukkaan pienpanimo-oluen kuin laatikollisen bulkkiolutta.

Kulutuskäyttäytymisen muutoksesta johtuen pienpanimo-oluiden markkina on kasvanut 10-20 % vuodessa länsimaissa viimeisen viiden vuoden ajan. Suomessa pienpanimoiden markkinaosuus on vielä muutaman prosentin luokkaa. Keski-Euroopassa jo 10 prosenttia. Markkinakasvun odotetaan jatkuvan voimakkaana tulevina vuosina.

Hailuoto

Hailuoto on merestä noussut saari, joka on tunnettu puhtaasta luonnosta ja luonnon raaka-aineista.

Hailuoto

Puhdas pohjavesi sopii täydellisesti oluiden valmistukseen

Hailuodon juomavesi on puhdasta pohjavettä ja se sopii täydellisesti vaativien pohjahiivaoluiden valmistukseen. Veden laatu on vastaavaa kuin legendaarisella Pilsenerin olutalueella.

Lue tästä, miten Hailuodon panimon tarina sai alkunsa.

Panimo

Panimo

Vain luomuoluisiin keskittynyt energiatehokas optimoitu panimo.

Panimo sijaitsee Hailuodon keskustassa vanhassa tyylikkäässä makasiinirakennuksessa.

Panimolaitteisto on Wachsmann Brautechnikin mittatilaustyönä valmistama ja tuotantokapasiteetti on alkuvaiheessa 15 000 litraa kuukaudessa.

Kuvia panimosta löydät Hailuodon Panimon Facebook-sivuilta!

Investoinnit ja rahoitus

Investoinnit rakennukseen ja panimolaitteistoon ovat 650 000 euroa. Yhtiö on varmistanut rahoituksen 205 000 euron oman pääoman sijoituksella, pankkilainalla ja investointiavustuksella. Joukkorahoituskierroksella kerättävä lisäpääoma käytetään investointien loppuunsaattamiseen ja toiminnan aloituskustannuksiin.

Rahoitustarve ja investoinnit

Kannattavuuslaskelmat

Panimon kapasiteetti on 15 000 litraa kuukaudessa. Vuositasolla tämä tarkoittaa yli 150 000 litran oluttuotantoa ja 660 000 euron liikevaihtoa täytenä toimintavuotena 2018.

Yhtiön kulurakenne on mitoitettu siten, että toiminta on kannattavaa. Merkittäviä investointitarpeita ei alkuvaiheen investointien jälkeen ole. Yhtiö ennustaa tekevänsä positiivisen käyttökatteen panimotoiminnan alkaessa vuonna 2017.

Hailuodon panimon ennusteet

Tule osakkaaksi!

Osakeanti pähkinänkuoressa:

  • Tarjolla enintään 1 428 B-sarjan osaketta (10,0 %:n omistus)
  • Osakkeilla ei äänioikeutta, mutta oikeus osinkoon
  • Yhden osakkeen hinta 140 euroa
  • Tavoiteosinkotuotto vuodelle 2019 on 3,8 %
  • Tutustu panimoon tästä

Ryhdy osakkaaksi

Kumppaniartikkeli

Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä omistaa yhtiön osakkeita

Sinua voisi kiinnostaa
Yrityslainoihin sijoittaminen
Vertaislainojen verotus? Näin sanoo verottaja
Vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin ETF-rahastoilla
Sijoittajan valinnat