northcrypto

Rahavirrat ja suursijoittajien suosikit – USA vetää suursijoittajien rahaa

Kansainvälinen markkina, etf

ETF-rahavirrat kertovat, mihin suursijoittajat sijoittavat. Rahavirrat antavat tietoa tulevista tai käynnissä olevista sijoittamisen trendeistä.

Julkaistu: 09.01.2017 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

USA:ssa ennätystahti – Euroopan osakemarkkinoiden rahavirroissa positiivinen käänne

Rahavirrat yhdysvaltalaisiin osakkeisiin jatkavat aiemmin alkanutta hurjaa kasvua. Nettovirtaukset Yhdysvaltoihin olivat yli 45 miljardia euroa, kun aiempina kuukausina nettovirtaukset ovat olleet 3-26 miljardin euron välillä. Euroopan nettovirtaukset olivat myös positiiviset. Kuuden kuukauden nettovirtaukset ovat vielä negatiiviset, mutta käänne näyttää jo tapahtuneen. Huolet Brexitistä tai Euroopan pankkikriisistä eivät näytä enää painavan suursijoittajien mieliä. Osakkeiden puolelta ainoastaan kehittyvät markkinat jäivät nettovirtauksiltaan pakkasen puolelle.

20170102-rahavirrat-omaisuusluokkavirrat

 

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Terveydenhuolto negatiiviseksi, kiinteistösektori jatkaa laskua

Turvallisena pidetty terveydenhuoltosektori jäi nettovirtauksiltaan negatiiviseksi. Myös kiinteistösektorilta vedettiin enemmän rahaa pois kuin sinne sijoitettiin. Defensiivisen kulutuksen sektori päätyi niukalti plussan puolelle, pitkään kestäneen laskun jälkeen. Syklinen kulutus jatkaa laskuaan. Sijoittajien riskinottohalukkuus näyttää taulukon mukaan lisääntyneen reilusti, sillä terveydenhuollon laskun lisäksi myös arvometalleista, kuten kullasta, on nettovirrannut rahaa ulos reilusti. Rahaa näyttää virtaavan yksittäisen sektorien sijasta laajasti Yhdysvaltojen osake- ja korkomarkkinoille. Sektoreista suurin kasvaja euromääräisesti oli energiasektori, jonne rahaa virtasi hieman alle 2,3 miljardia euroa. Myös rahoitussektori veti rahaa hyvin: noin 2,1 miljardia euroa.

Koroissa Yhdysvallat keräsi merkittävästi pääomia

Aiemmin vaikutti siltä, että sijoitukset korkosijoituksiin olivat hiipumassa. Nyt kuitenkin nettovirtaukset korkosijoituksiin, etenkin Yhdysvaltojen markkinoille, jatkavat kasvuaan. Kuukauden aikana Yhdysvaltojen korkomarkkinoille nettovirtasi sisään noin 6,2 miljardia euroa. Nettovirtaukset valtionlainoihin jäivät piirun verran positiiviseksi, kun aiemmin valtionlainoista on lähinnä virrannut rahaa pois. Euroopan korkomarkkinat ovat lisänneet houkuttelevuuttaan suursijoittajien silmissä. Kuukauden aikana Euroopan korkomarkkinoille virtasi 0,7 miljardia euroa sisään ja kuuden kuukauden aikana noin 2,7 miljardia euroa.

Omaisuusluokkien tuotot

Joulukuussa osakemarkkinoilla oli kovaa nousujohteista vauhtia. Erityisesti eurooppalaiset osakkeet tuottivat hyvin: 6,2 %. Suomalaiset osakkeet eivät jääneet juurikaan eurooppalaisista osakkeista jälkeen. Suomalaiset osakkeet tuottivat kuukauden aikana 5,2 %. Yhdysvalloissa nousu oli maltillisempaa, mutta hyvää. Yhdysvaltalaiset osakkeet nousivat 2,5 %. Kehittyvät markkinat pinnistivät juuri ja juuri plussan puolelle. Viimeisen viiden vuoden aikana suomalaiset osakkeet ovat tuottaneet taulukon kategorioista parhaiten: jopa 128 %!

Osakkeiden lisäksi myös korkopuolella koettiin reipasta nousua. Eurooppalaiset valtionlainat tuottivat parhaiten: +1,9 % kuukauden aikana. Eurooppalaiset riskilainat tuottivat lähes yhtä hyvin viimeisen kuukauden aikana. Myös viiden vuoden aikajänteellä mitattuna eurooppalaiset riskilainat ovat tuottaneet melkein saman verran kuin eurooppalaiset valtionlainat. Eurooppalaiset yrityslainat palautuivat pohjilta, mutta ovat vielä kuuden kuukauden mittapuulla mitattuna tappiolla. Raaka-aineilla (pl. öljyllä) oli huono kuukausi. Kulta laski 1,7 % ja raaka-aineet laajasti jopa 4,2 %. Taulukon kovin nousu oli kiinteistösijoitusrahastoilla, jotka nousivat hulppeat 7 %.

20170102-rahavirrat-omaisuusluokkatuotot

 

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

Päivitimme markkinakatsauksemme. Saat kaiken olennaisen tiedon sijoituspäätösten tueksi. Markkinakatsaus on koottu hyödyntäen Sijoittajan työkaluja ja se päivitetään kerran kuukaudessa. Katsaus sisältää TOP-sijoituskohteet maailmalta ja Suomesta

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy