Korkeimmat osinkotuotot kotimaisista pörssiyhtiöistä

Minkä kotimaisten pörssiyhtiöiden osinkotuotot ovat korkeimmat? Mikä on osinkotuotto-odotus koko pörssille?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Minkä kotimaisten pörssiyhtiöiden osinkotuotot ovat korkeimmat? Mikä on osinkotuotto-odotus koko pörssille?

Keskimääräinen osinkotuotto alle historiallisen keskiarvon

Päivitimme osinko- ja EPS-ennustetaulukon vuodelle 2016.  Kaikista seurannassa olevista yhtiöistä mediaaniosinkotuotto vuoden 2016 ennustetulla osingolla on 3,3 %. Seurannassamme on 107 pörssiyhtiötä.

Kaikki yhtiöt eivät jaa osinkoa, mikä laskee mediaaniosinkotuottoa. Yhtiöistä, jotka jakavat osinkoa osinkotuoton keskiarvo on 3,8 %. Historiallisesti osinkotuotto on ollut yli 4 %:n, joten luku on alle keskiarvon. Osakekurssit ovat siten joko keskiarvoa korkeammalla tai osingot tulevat yllättämään keväällä positiivisesti.

Kovimmilla osinkoyhtiöillä yli 6 %:n osinkotuotto

Alla olevasta taulukosta löytyvät kaikki pörssiyhtiöt, joista saa ennustetulla osingolla ja 19.12.2016 pörssikurssilla yli 6 %:n osinkotuoton. Listan kärjessä on edelleen Orava Residential REIT. Huomattavaa on, että osake on tippnut selvästi Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussamme ja analyytikkojen osinkoennuste on laskenut 0,74 eurosta 0,41 euroon. Syynä on heikko Q3-tulos ja laskeneet tulosnäkymät.

Muiden korkean osinkotuoton yhtiöiden osinkoennusteissa ei juurikaan ole tapahtunut muutosta. Cityconin osinkoennuste on noussut 0,01 euroa ja Aktian 0,02 euroa. Molemmat yhtiöt löytyvät myös Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP 10:stä.

Osinkotuottoja Suomesta

Sinua voisi kiinnostaa
Miten sijoitan osakkeisiin?
Osakevalinta: kolme suosituinta tapaa valinnan tekemiseen
Parhaat osinko-osakkeet maailmalta
Sijoittaja360
Sijoittajan valinnat