SIJOITUS INVEST -mallisalkkumme edelleen indeksiä parempi

SIJOITUS INVEST järjestetään 30.11.-1.12. Messukeskuksessa. Ohjelma koostuu sijoittamisen puheenvuoroista, keskusteluista ja tietoiskuista. Sijoittaja.fi on mukana sisältöyhteistyökumppanina. Olemme rakentaneet SIJOITUS INVESTIIN oman mallisalkun.

Julkaistu: 28.11.2016 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitus invest

Mallisalkun tuottokehitys

Loimme 30.9.2016 10 000 euron mallisalkun Sijoitus-Invest-messuja ajatellen. Kaikki SIJOITUS INVEST-mallisalkkumme kymmenen osaketta ovat suomalaisia ja samalla tuhannen euron painolla salkussa. Lue tästä tarkemmin valintakriteereistämme, ja siitä, miten mallisalkku on rakennettu.

SIJOITUS INVEST -mallisalkku on tuottanut viime perjantaihin mennessä 2,4 %:ia. Salkun huiput olivat 25.10, jolloin tuotto kävi hetkellisesti yli 3 %:ssa. Sen jälkeen seurasi seitsemän päivän lasku ja tuotto kävi jopa negatiivisena. Salkun viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet nousujohteiset. Euroissa laskettuna tuottoa on kertynyt 10 000 euron alkusijoitukselle 240 euroa.

Alla olevassa kuvaajassa on mallisalkkumme tuottokehitys perustamisesta lähtien.

20161128-invest-salkkutuotto

Lähde: Bloomberg, Bloomberg L.C.:n luvalla.

Vertailu indeksiin

Mallisalkkumme on menestynyt hyvin myös markkinaindeksiin verrattuna. Mallisalkku on tuottanut perustamisesta lähtien 25.11. asti 2,4 % ja vertailuindeksi OMX Helsinki Cap -0,2 %:ia. Tuottoeroa mallisalkkumme hyväksi on kertynyt 2,6 %-yksikköä. Yhtenä syynä parempaan tuottokehityseen on mallisalkkumme sijoitusfilosofia. Mallisalkun osakkeiksi valittiin positiivisen kierteen yhtiöitä.

Alla olevassa kuvaajassa valkoinen viiva kuvaa mallisalkkumme tuottokehitystä ja punainen markkinaindeksin kehitystä. Vihreä alue kuvaa positiivista tuottoeroa mallisalkkumme hyväksi.

20161128-laatusalkku-invest-vertailu

Lähde: Bloomberg, Bloomberg L.C.:n luvalla.

Tule tapaamaan meitä SIJOITUS INVESTISSÄ!

Sijoittaja.fi:n -osasto on päälavan vieressä. Tule tutustumaan palveluumme ja sijoittajan työkaluihin. Julkistamme SIJOITUS INVESTISSÄ globaalin laatusalkun sekä kauan odotetun Kansainvälisten osakkeiden valintatyökalun.

Lue tästä tarkemmin SIJOITUS INVESTISTÄ ja meidän puheenvuoroista.

Mukana osastolla ovat myös Fundu, Fellow Finance ja Suomen Sijoitusmetsät.

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy