Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku – seuraa livenä

Perustimme suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittavan salkun. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Perustimme suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittavan salkun. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku

Sijoittaja.fi:n Suomi Laatuosake on 10-20 osaketta sisältävä 100 %:sti osakkeisiin sijoittava salkku. Se on osa sijoitusyhtiömme sijoitusportfoliota. Salkun on tarkoitus tuoda pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Miksi laatuosakkeet?

Historiassa laatuosakkeet ovat olleet paras sijoitustyyli yli 25 vuoden tarkasteluperiodilla. Jaksoon mahtuu myös kausia, jolloin laatuosakkeet ovat hävinneet markkinaindeksille ja muille sijoitustyyleille. Sijoitamme kuitenkin pitkällä tähtäimellä ja arvostamme ennen kaikkea laatuyhtiöiden tarjoamaa matalampaa riskiä.

Miten valitsemme osakkeet?

Suomi Laatuosake -salkkuun olemme valinneet osakkeet kehittämällämme Suomalaisten osakkeiden valintatyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Ominaisuuksia ovat: kurssimomentti, riski, laatu, tulostrendi, arvostusluvut ja osinkohistoria.

Työkalussamme laatuyhtiöitä ovat yhtiöt, joilla on vakaa kannattavuus ja matala velkaantuneisuus. Valitsemme salkkuun yhtiöitä, joiden laatupisteet ovat vähintään 8 (asteikko 1-10). Salkkuun valitaan parhaat kokonaispisteet saaneita laatuyhtiöitä. Lisäksi huomioimme yhtiön suorituksen viimeisimmällä osavuosikatsauksella ja näkymät, joiden on oltava vähintään vakaat.

Kaikki tarvittava tieto Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Seuraamme yli 100 kotimaista pörssiyritystä. Keräämme kaiken olennaisen tiedon Suomalaisten osakkeiden valintatyökaluun. Pisteytämme osakkeet ominaisuuksien perusteella ja laskemme kokonaispisteet.

Työkalusta löytyy myös tiivistelmä viimeisestä osavuosikatsauksesta sekä neljän edellisen kvartaalin Sijoittaja.fi:n laatimat tuloskommentit. Sijoittaja löytää siten numeeristen tekijöiden lisäksi tietoa markkinanäkymistä, johdon ohjauksesta ja siitä, miten yhtiö on suoriutunut suhteessa analyytikoiden odotuksiin.

Laatusalkku on rakennettu lähes täysin Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun avulla. Omaa näkemystä hyödynnämme siinä, kun arvioimme yhtiöiden näkymiä ja siinä, että salkku olisi tasapainoinen kokonaisuus.

Osakkeiden ominaisuudet muuttuvat ajassa, joten salkun sisältöä on tarkasteltava vähintään kvartaaleittain. Tämän päivän laatuyhtiö voi olla huomispäivän kriisiyhtiö.

Salkun sisältö

Salkku sisältää tällä hetkellä 16 osaketta. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä, josta näkyy myös osakkeiden painot ja salkun tuottokehitys. Osakkeet ostettiin viime viikon loppupuolella.

shareville-logo-nordnet

Sharevillesalkku

Myöhemmin marraskuun aikan julkaisemme myös Sijoittaja.fi:n Globaali Laatusalkun. Sijoitusfilosofia on sama kuin Suomi Laatuosakkeessa, mutta markkinat Suomen ulkopuoliset. Globaali Laadussa hyödynnämme osakevalinnassa kohta julkaistavaa Kv-osakkeiden valintatyökalua.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat