treebuddy

Rahavirrat ja suursijoittajien suosikit – Sijoittajien pako Euroopasta jatkuu

rahapino, Miten määritellään osinko-osake?

Lokakuussa kuljettiin laskutunnelmissa markkinoilla. Myös aiempien kuukausien suosikki, kiinteistösijoitussektori, oli erityisen jyrkässä laskussa kuukauden aikana.

Julkaistu: 07.11.2016 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

Lokakuu meni laskevien kurssikäyrien maailmassa. Lasku johtuu Yhdysvaltojen presidenttivaalihermoilusta ja nyt käynnissä olevasta Q3/2016 tuloskaudesta. Tuloskausi maailmalla on ylittämässä odotukset. Tulosparannuksia on kuitenkin jo hinnoiteltu sisään osakkeiden kurssitasoihin, eivätkä pienet positiiviset yllätykset ole jaksaneet nostaa kurssitasoja ylöspäin. Seuraa markkinaympäristöstämme riskejä markkinoilla ja pysy taloudesta kartalla!

ETF-rahavirrat kertovat suursijoittajien rahojen liikkeistä

ETF-rahavirrat kertovat, mihin suursijoittajat sijoittavat. Rahavirrat antavat tietoa tulevista tai käynnissä olevista sijoittamisen trendeistä.

Seuraa milloin rahavirrat Euroopan osakemarkkinoille kääntyvät positiiviseksi

Euroopan ja Japanin osakemarkkinat ovat olleet jo pitkään suursijoittajien epäsuosiossa. Japanissa rahavirrat ovat kääntynet positiiviksi. Euroopassa trendi on edelleen negatiivinen ja lokakuussa virtaukset Euroopan osakemarkkinoilta ulos olivat noin 1,4 miljardia euroa. Yhdysvallat jatkavat houkuttelevimpana osakemarkkinana. Rahaa Yhdysvaltojen osakemarkkinoille nettovirtasi sisään kuukauden aikana noin 7,1 miljardia euroa.

20161103-rahavirrat-omaisuusluokkatuotot

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Kiinteistösektorilla täyskäännös

Kiinteistösektori oli pitkään suursijoittajien suosiossa, mutta lokakuussa tapahtui täyskäännös kyseisen sektorin suhteen. Aiempien kuuden kuukauden nettovirtaus on noin 6,1 miljardia euroa, mutta lokakuussa kiinteistösektorilta nettovirtasi ulos reilut 1,9 miljardia euroa. Muita negatiivisen nettovirtauksen sektoreita lokakuussa olivat molemmat kulutussektorit, eli defensiivinen kulutus ja syklinen kulutus. Kulutussektorit ovat myös olleet kuuden kuukauden periodilla mitattuna suursijoittajien epäsuosiossa. Rahoitussektori on kasvattanut suosiotaan suursijoittajien silmissä. Aiemmin rahoitussektori on ryvettynyt monien pankkien, kuten Deutsche Bankin ongelmissa, mutta nyt pahimmat huolet rahoitussektorin suoriutumisesta ovat hälvenneet.

Koroissa positiivisia nettovirtauksia

Korkosijoitusten puolella valtionlainat olivat jälleen kerran epäsuosiossa. Yllättäen lokakuussa myös nettovirtaukset yrityslainoihin olivat negatiivisia. Negatiiviset nettovirtaukset valtionlainoihin kertonevat siitä, että sijoittajien riskinottohalukkuus on kasvanut tai vain siitä, että valtionlainat eivät juuri enää tarjoa riittävää korkotuottoa. Kokonaisuudessaan nettovirtaukset korkosijoituksiin olivat kuitenkin positiivisia.

Omaisuusluokkien tuotot

Lokakuussa koettiin kurssilaskua markkinoilla. Eniten laskivat osakkeista maailman osakkeet: -1,9 %. Toiseksi eniten laskivat yhdysvaltalaiset osakkeet: -1,8 %. Vähiten osakkeista laskivat volatiileina pidetyt kehittyvien markkinoiden osakkeet: -1,0 %. Vuoden aikana kehittyvät markkinat ja suomalaiset osakkeet ovat olleet hyvässä vedossa. Molemmat ovat nousseet yli 9 %. Lue sijoituskeissimme kehittyvistä markkinoista ja ETF-poimintamme kehittyville markkinoille.

20161103-rahavirrat-vuosituotot

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-valintatyökalustamme!

Korkopuolella kuukauden aikana parhaiten tuottivat yllättäen eurooppalaiset riskilainat: 0,6 %. Eniten laskivat eurooppalaiset valtionlainat, jopa hurjat 3,1 %. Myös yrityslainoilla (pl. riskilainat) on mennyt huonosti, sillä laskua kuukauden aikana on tullut yli prosentin. Vuoden ajalta mitattuna yrityslainat ovat tuottaneet parhaiten. Raaka-aineista öljy ja kulta olivat laskusuunnassa. Kiinteistösijoitusrahastot olivat koko taulukon merkittävin laskija. Laskua tuli kuukauden aikana jopa 7 %.

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

Päivitimme markkinakatsauksemme. Saat kaiken olennaisen tiedon sijoituspäätösten tueksi. Markkinakatsaus on koottu hyödyntäen Sijoittajan työkaluja ja se päivitetään kerran kuukaudessa. Katsaus sisältää TOP-sijoituskohteet maailmalta ja Suomesta

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!BSS merkintäoikeusanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


27.5.2022 13:39 | Henri Heikinheimo
Onko markkinan pohja vihdoin takana?

26.5.2022 12:00 | Sijoittaja.fi
Parhaiten tuottaneet ETF:t tänä vuonna

Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy