Riski-indikaattori pysyttelee ”suosi osakkeita” -tasolla

S&P 500 -indeksi on jatkanut nousussa kesän aikana. Onko riski-indikaattoreissa hälyttäviä merkkejä, joista sijoittajan on oltava tietoinen?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

S&P 500 -indeksi on jatkanut nousussa kesän aikana. Onko riski-indikaattoreissa hälyttäviä merkkejä, joista sijoittajan on oltava tietoinen?

S&P 500 lähentelee 5 500 pisteen rajaa

Yhdysvaltojen pörssin vahva meno on jatkunut huhtikuun puolivälissä nähdyn korjausliikkeen jälkeen. S&P 500 -indeksi kävi kesäkuussa jo kokeilemassa 5 500 pisteen rajaa, mutta kääntyi näiltä tasoilta lievään laskuun.

S&P 500 -indeksi pysyttelee kuitenkin edelleen liukuvien keskiarvojen päällä.

Nvidian liikkeet näkyvät myös indeksien kehityksessä

Yksi tämän hetken seuratuin osake Nvidia oli kesäkuun loppupuolella muutaman päivän ajan jyrkässä laskussa. Osake laski muutaman päivän aikana noin 16 % kurssihuipuistaan ja samalla yhtiön arvosta hävisi noin 500 miljardia dollaria. Osakkeen vahvat kurssiliikkeet näkyvät myös osan indeksien (Nasdaq-100 ja S&P 500) kehityksessä.

Nvidian lasku jäi kuitenkin melko lyhyeen, ja kolmen laskupäivän jälkeen osake oli seuraavana päivänä lähes 7 % nousussa.

Riski-indikaattorit

Jäsenosiossa käymme läpi pitkään Sijoittaja.fi:n seurannassa olevien tärkeimpien riski-indikaattoreiden kehityksen.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

 

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat