Viikon kansainvälinen kasvuosake: tekoälytuotteet tukevat ServiceNow:n kasvua

ServiceNow:lla on takana vahvaa kasvua, ja kasvun odotetaan jatkuvan myös tulevina vuosina. ServiceNow on parhaiden kansainvälisten kasvuosakkeiden joukossa.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

ServiceNow:lla on takana vahvaa kasvua, ja kasvun odotetaan jatkuvan myös tulevina vuosina. ServiceNow on parhaiden kansainvälisten kasvuosakkeiden joukossa.

Parhaiden kansainvälisten kasvuosakkeiden lista päivitetty

Päivitimme jälleen listan parhaista kansainvälisistä kasvuosakkeista. Yksi listan osakkeista on yhdysvaltalainen pilvipalveluyhtiö ServiceNow.

ServiceNow tarjoaa pilvipohjaisia alustoja ja palveluita IT-palvelunhallintaan. Yhtiön tuotteet auttavat organisaatioita automatisoimaan ja hallinnoimaan liiketoimintaprosessejaan, kuten IT-palveluita, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua.

ServiceNow on myös integroinut tekoälyn tuotteisiinsa, ja yhtiö kutsuu tätä Now Assist -ominaisuudeksi. Tämä mahdollistaa tuottavuuden ja tehokkuuden lisäämisen organisaatioissa hyödyntäen tekoälyä. Yhtiön mukaan Now Assist on ollut erityisen menestyksekäs ja tuottanut merkittävää taloudellista arvoa ServiceNow:lle.

ServiceNow:lla vahvaa kasvua takana

ServiceNow on kasvanut viime vuosina tasaisesti yli 20 %:n vuotuisella liikevaihdon kasvutahdilla, ja analyytikoiden ennusteiden valossa kasvun odotetaan jatkuvan yli 20 %:n vuotuisessa tahdissa seuraavina vuosina. Myös osakekohtaisen tuloskasvun odotetaan pysyvän vakaasti yli 20 %:n tasolla.

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä yhtiö raportoi 24 %:n liikevaihdon kasvua. ServiceNow:n ohjauksen mukaan yhtiö odottaa koko vuodelle 2024 kasvattavansa tilauksista saatavaa liikevaihtoa 21,5–22,0 %. Tilauksista saatava liikevaihto kattaa lähes täysin yhtiön kokonaisliikevaihdon.

Yhtiön talousjohtaja kommentoi ServiceNow:n saavuttaneen jälleen poikkeuksellisen neljänneksen ja että yhtiö ylitti omat myynti- ja kannattavuustavoitteet. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan SeriviceNow on kilpailijoihinsa nähden etulyöntiasemassa vuosien investoinneilla tekoälyteknologiaan, ja että yhtiön tekoälyratkaisut ovat nopeimmin myyviä tuotteita yhtiön historiassa.

ServiceNow:n historialliset liikevaihto- ja EPS-luvut, sekä analyytikoiden ennusteet vuosille 2024 ja 2025

Osakekurssi kehittynyt maltillisesti vuoden 2024 aikana

ServiceNow:n osake oli vahvassa nousussa vuoden 2023 aikana, mutta vuoden 2024 aikana osakekurssin kehitys on ollut tasaisempaa. Yhtiön vahvan historiallisen ja tulevan kasvun myötä myös osakkeen arvostus on kohonnut melko korkealle. Osakkeen P/E-luku vuoden 2024 osakekohtaisella tulosennusteella mitattuna on noin 52,4 mikä heijastaa sijoittajien odotuksia vahvana jatkuvasta kasvusta tuleville vuosille.

ServiceNow:n osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

ServiceNow:n osake Osaketyökalussa

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa ServiceNow:n osake saa erinomaisten kasvupisteiden lisäksi myös hyvät pisteet yhtiön liiketoiminnan laadukkuudesta. Momenttipisteet ovat keskimääräiset osakkeen maltillisen kehityksen myötä viime kuukausien ajalta. ServiceNow:n osakekurssin vaihteluherkkyys on korkealla tasolla, mikä puolestaan nostaa osakkeen kokonaisriskiä (pienemmät kokonaisriskipisteet).

Osaketyökalusta voi tarkastella osakkeen pisteytyksen lisäksi ServiceNow:n ennusteita, arvostuslukuja ja historiallisia tuottoja. Myös analyytikoiden konsensussuositus löytyy Sijoittajan näkökulma -välilehdeltä.

ServiceNow:n osake kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa

Tutustu parhaisiin kasvuyhtiöihin

Sijoittaja360:n Sijoitusideat -osioon on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden kansainvälisten kasvuyhtiöiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat kasvuosakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat