Markkinakatsaus: onko nyt hyvä hetki sijoittaa osakkeisiin?

Markkinatilanne on rauhallinen ja osa osakeindekseistä takoo uusia huippuja. Uskaltaako osakkeita enää ostaa? Entä, minne päin maailmaa varat kannattaa allokoida?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Markkinatilanne on rauhallinen ja osa osakeindekseistä takoo uusia huippuja. Uskaltaako osakkeita enää ostaa? Entä, minne päin maailmaa varat kannattaa allokoida?

Markkinatilanne seesteinen

S&P 500 -indeksi on palannut pienen korjausliikkeen jälkeen nousutrendiin. Indeksi on kaikkien liukuvien keskiarvojen yläpuolella.

S&P 500 -indeksiä on helppo tarkastella Sijoittaja360:n Markkinaympäristössä

Tuoreessa laajassa Markkinakatsauksessa on kaikki sijoittajan tärkeimmät markkinaindikaattorit. Poimimme sieltä sijoittaja.fi:n käyttäjille tutun riski-indikaattorin, joka on laskussa ja ”suosi osakkeita” -tasolla. Sieltäkään ei tule huolenaiheita sijoittajille.

Myös korot ovat alkuvuoden nousun jälkeen kääntyneet laskuun, mikä on rauhoittanut sijoittajia.

Riskit markkinoilla ovat geopoliittisia, lisäksi korkojen kääntyminen takaisin nousuun ja inflaation kiihtyminen ovat riskejä. Kulutuskysynnän hiipuminen on riskeistä ehkä merkittävin, mutta sen todennäköisyys on nyt laskenut korkojen laskun ja inflaation rauhoittumisen myötä.

Nyt onkin hyvä hetki tutkia tarkemmin, onko nyt hyvä hetki sijoittaa osakkeisiin ja mistä on saatavissa mahdollisesti parasta tuottoa tulevaisuudessa.

Onko nyt hyvä hetki sijoittaa osakkeisiin ja mistä parasta tuottoa?

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat