Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä

Poimimme Helsingin pörssin parhaiden kasvuosakkeiden joukosta analyysiin Puuilon. Osakkeella on erittäin vahva momentti ja tuore Q4-tulos lupaa vahvaa kasvua.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Poimimme Helsingin pörssin parhaiden kasvuosakkeiden joukosta analyysiin Puuilon. Osakkeella on erittäin vahva momentti ja tuore Q4-tulos lupaa vahvaa kasvua.

Puuilo parhaiden kasvuosakkeiden joukossa

Julkaisimme analyysin Helsingin pörssin parhaista kasvuosakkeista. Yksi osakevalinnoistamme on Puuilo, joka julkaisi tällä viikolla tilikauden 2023 viimeisen kvartaalin tuloksen.

Tilikaudella 2023 Puuilo ylsi 338,4 milj. euron liikevaihtoon, mikä kasvoi 14,2 % vertailukaudesta. Oikaistu EBITA oli 54,1 (48,8) milj. euroa, mikä vastasi 16,0 (16,5) %:ia liikevaihdosta. Yhtiön johto korostaa Puuilon defensiivisen konseptin menestystä ja strategista kasvua markkinaa nopeammin. Yhtiön johdon mukaan Puuilo liikevaihdon kasvun taustalla on asiakasmäärien kasvu yhtiön saadessa uusia asiakkaita kilpailijoilta. Uudet myymäläavaukset kasvattavat myös asiakasmääriä ja yhtiön tunnettuutta. Tilikauden 2023 aikana Puuilo avasi viisi uutta myymälää.

Puuilo on saavuttanut viime vuosina vakuuttavia kasvulukuja hyvällä kannattavuudella. Kasvun odotetaan jatkuvan, ja yhtiö ohjaa liikevaihdon olevan tilikaudella 2024 välillä 380–410 milj. euroa, joka tarkoittaisi 12–21 %:n kasvua. Oikaistun EBITA:n arvioidaan olevan välillä 60–70 milj. euroa.

Myös analyytikot arvioivat kasvun jatkuvan tulevina vuosina vakaana sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Tilikausien 2024 ja 2025 ennusteita on keretty jo hieman nostamaan parhaiden kasvuosakkeiden -artikkelin julkaisun jälkeen, ja nyt tilikaudelle 2024 odotetaan noin 18,5 %:n liikevaihdon kasvua.  

Osake havittelee 10 euron rajaa

Puuilon osake on ollut syyskuun 2022 pohjien jälkeen vakaassa nousussa, ja osakkeella on erittäin hyvä momentti. Osake nousi tulosjulkistuksen jälkeisenä päivänä lähes 12 % analyytikoiden nostaessa ennusteitaan. Osake lähestyy jo 10 euron rajaa.

Arvostus maltillisella tasolla

Puuilon P/E-luku on tilikauden 2024 osakekohtaisella tulosennusteella mitattuna tällä hetkellä 16,5 ja tilikauden 2025 ennusteella mitattuna luku on 14,6. Yhtiön kasvunäkymiin huomioiden arvostustaso on maltillisella tasolla.

Puuilo tulee julkaisemaan päivitetyn strategian ja mahdollisesti uudet taloudelliset tavoitteet yhtiön Sijoittajapäivässä 23.4.2024. Uusi strategia voi auttaa hahmottamaan yhtiön pidemmän aikavälin kasvupotentiaalia.

Puuilon osake Osaketyökalussa

Puuilon osake saa tällä hetkellä Sijoittaja.fi:n Osaketyökalussa keskimääräistä paremmat pisteet 66 kokonaispistettä. Osake erottuu erityisesti hyvien kasvu- ja momenttipisteiden valossa, mutta osakkeella on myös kohtuulliset pisteet laadusta, kokonaisriskistä ja osingosta.

Osakkeen jatkaessa nousutrendissä ja yhtiön kasvunäkymien kohentuessa kasvu- ja momenttipisteet voivat tulevissa päivityksissä kohota täyteen kymppiin.

Tutustu parhaisiin kasvuyhtiöihin

Sijoittaja360:n Inspiroidu-sivulle on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden kasvuyhtiöiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat kasvuosakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat