Kempowerilta tulosvaroitus – lasku pörssissä kiihtyy

Kempowerilta tulosvaroitus ja jälleen kylmää vettä sijoittajien niskaan. Kannattaako kurssilasku käyttää jo ostopaikkana?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Kempowerilta tulosvaroitus ja jälleen kylmää vettä sijoittajien niskaan. Kannattaako kurssilasku käyttää jo ostopaikkana?

Kempowerin tulosvaroitus

Kempower laski vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen tulosohjeistusta. Yhtiön mukaan tämä johtuu kuljetuksiin vaikuttavista poliittisista lakoista ja myös joidenkin asiakastoimitusten siirtymisestä vuoden 2024 ensimmäiseltä neljännekseltä vuoden 2024 toiselle neljännekselle.

Tiedotteen mukaan lähes 90 prosenttia Suomessa tuotetusta Kempowerin DC -latausteknologiasta menee vientiin. Suomen maantieteellisestä sijainnista johtuen asiakastoimitukset viedään merikuljetuksina Suomen ulkopuolelle.

Uusi ohjeistus Q1:lle

Uusi ohjeistus vuoden 2024 ensimmäiselle vuosineljännekselle: Kempower arvioi liikevaihdon olevan merkittävästi alle vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen ja operatiivisen liiketuloksen olevan merkittävästi negatiivinen vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Aiemmin julkaistun ohjeistuksen mukaan Kempower arvioi ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihdon olevan välillä 51–56 miljoonaa euroa ja operatiivisen liiketuloksen olevan merkittävästi alle vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä liikevaihto oli 55,8 M€ ja operatiivinen liiketulos 6,9 M€.

Koko vuoden ohjeistus pidettiin ennallaan

Kempower säilyttää koko vuotta 2024 koskevan ohjeistuksensa ennallaan. Lakkojen ja viivästyneiden asiakastoimituksien johdosta lykkääntyneen liikevaihdon odotetaan tuloutuvan vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen aikana, kun tilaukset on saatu toimitettua asiakkaille.

Ohjeistus vuodelle 2024:

  • Vuoden 2024 liikevaihto; 360 – 410 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttakursseilla ei ole merkittävää vaikutusta (liikevaihto 2023: 283,6 miljoonaa euroa)
  • Vuoden 2024 operatiivinen liiketulosmarginaali, %; 5 % – 10 % (14,3 % vuonna 2023)

Sijoittajan näkökulma

Olimme Q4-tuloksen jälkeisessä analyysissa skeptisiä Kempowerin suhteen. Ennakoimme, että osaketta saa alle 20 euron. Nyt annetun (22.3.2024) tulosvaroituksen jälkeen osake painui ensin muutaman prosentin laskuun, mutta lasku näyttää kiihtyvän jo alle 19 euroon.

Kurssilasku oli alkuun yllättävän maltillinen, mutta pörssipäivän päätteeksi nähdään, mikä on todellinen reaktio tulosvaroitukseen. Selkeästi osa varoituksesta menee lakon piikkiin, jota voi pitää väliaikaisena haittana. Osa liikevaihdon laskusta johtuu kuitenkin tilausten siirtymisistä.

Sijoittajan kannattaa pysytellä edelleen tarkkailuasemissa. Analyysissa kävimme läpi, miksi Kempower ei vieläkään ole halpa, vaikka osake on tullut reilusti alas. Pitkän aikavälin potentiaalia on, mutta juuri nyt tuulet puhaltavat väärään suuntaan. Positiivista tulosvaroituksessa oli se, että koko vouden ohjaus pidettiin ennallaan.

Osaketyökalussa Kempower ei saa erityisen hyviä pisteitä. Ainostaan kasvusta yhtiö saa erinomaiset pisteet. Osake kannattaa ottaa seurantalistalle Sijoittaja360-palvelussa ja alkaa kasata positiota oikeaan salkkuun, kun pisteet Osaketyökalun paranevat.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Metan tulos ylitti odotukset mutta osake romahti heikon ohjeistuksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat