S&P 500 rikkoo ennätyksiä, mutta riski-indikaattori silti ”suosi osakkeita” -tasolla

S&P 500 -indeksi on jatkanut vahvaa nousuputkeaan ja rikkonut jo 5 000 pisteen rajan. Riski-indikaattorimme kertoo onko markkinoilla edelleen suotuisa aika osakkeille.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

S&P 500 -indeksi on jatkanut vahvaa nousuputkeaan ja rikkonut jo 5 000 pisteen rajan. Riski-indikaattorimme kertoo onko markkinoilla edelleen suotuisa aika osakkeille.

S&P 500 rikkoi 5 000 pisteen rajan

Yhdysvaltojen pörssissä vahva meno on jatkunut helmikuun aikana. S&P 500 -indeksi on ollut lokakuusta 2023 saakka vahvassa nousussa, ja viime perjantaina indeksi sulkeutui ensimmäistä kertaa historiassa yli 5 000 pisteen. Historiassa tuhatlukujen ylitys ei ole ollut helppo tehtävä.

Vahvassa nousuputkessa olevan indeksi on noussut jopa 22,5 % viime lokakuun pohjista.

Markkinariski-indikaattorin kehitys

Vahva nousukiito Yhdysvaltojen pörssissä on näkynyt myös markkinariskien viimeaikaisessa kehityksessä. Sijoittaja.fi:n Markkinariski-indikaattori (musta viiva) on ollut vuoden 2023 loppupuolelta saakka laskussa, ja edelleen indikaattori pysyttelee vahvasti ”suosi osakkeita” -ympäristössä. Riski-indikaattorin lukema on -0,96, kun alle nollan olevat luvut kertovat riskiympäristön suosivan osakkeita.

Olennainen osa riski-indikaattoria on riskien lyhyen aikavälin suunnan kehitys, joka on kuvaajassa kuvattu punaisella viivalla. Riskien lyhyt suunta on viime päivinä ollut jopa hienoisessa laskussa jo ennestään alhaisilla tasoilla.

Sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa analysoimme tilannetta sijoittajan näkökulmasta. Onko mopo keulinut jo liiaksi ja onko pelkoa riskiympäristön muutoksesta?

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat