Helsingin pörssin nettovelattomat osingonmaksajat

Vahva tase auttaa yhtiön yli vaikeiden aikojen ja turvaa esimerkiksi osingonmaksukyvyn. Vertailussa Helsingin pörssin nettovelattomat osingonmaksajat.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Vahva tase auttaa yhtiön yli vaikeiden aikojen ja turvaa esimerkiksi osingonmaksukyvyn. Vertailussa Helsingin pörssin nettovelattomat osingonmaksajat.

Helsingin pörssin nettovelattomat osinkoyhtiöt

Korkotason nopean nousun vuoksi kasvavilla korkokuluilla on kielteinen vaikutus yritysten tuloskehitykseen. Helsingin pörssistä löytyy joukko nettovelattomia yhtiötä, joilla ei ole velkaa lainkaan tai niiden käteiskassa ja rahoitusvarat ovat suuremmat kuin velka.

Vahva tase auttaa yhtiön yli vaikeiden aikojen, turvaa osingonmaksua ja sijoittajan huoli osakeanneista tai kalliista lainarahoituksesta on matalampi.

Osaketyökalu helpottaa vähävelkaisten yhtiöiden etsinnässä. Vakavaraisuus-sarake kertoo taseen vahvuudesta. Se huomioi yhtiön nettovelan suhteessa omaan pääomaan. Yhtä lukuun ottamatta Helsingin pörssin nettovelattomat yhtiöt saavat vakavaraisuudesta täydet kymmenen pistettä.

Helsingin pörssistä löytyy kuusitoista yhtiötä, joiden tase on nettovelaton ja jotka maksavat yli kolmen prosentin osinkoa. Tarkastelun ulkopuolelle on rajattu finanssisektorin yhtiöt. Osingonmaksu on valittu kriteeriksi, jotta sijoittaja voi varmistua siitä, että pääomaa palautuu mahdollisesti ylikapitalisoituneesta taseesta omistajalle. Kuudestatoista yhtiöstä seitsemän saa Osaketyökalusta yli 60 pistettä.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Vertaile osinkokoneita Osaketyökalussa!

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalusta löydän suurimman osan Helsingin pörssin osakkeista, ja voit vertailla niitä vaikkapa osinkotuottoprosentin osalta. Työkalusta löydät myös yhtiöiden tulosennusteet seuraavalle neljännekselle sekä EPS:n ja P/E -luvun ennusteet seuraavalle tilikaudelle.

Tutustu Osaketyökaluun

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat