Helsingin pörssin nettovelattomat osingonmaksajat

Vahva tase auttaa yhtiön yli vaikeiden aikojen ja turvaa esimerkiksi osingonmaksukyvyn. Vertailussa Helsingin pörssin nettovelattomat osingonmaksajat.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Vahva tase auttaa yhtiön yli vaikeiden aikojen ja turvaa esimerkiksi osingonmaksukyvyn. Vertailussa Helsingin pörssin nettovelattomat osingonmaksajat.

Helsingin pörssin nettovelattomat osinkoyhtiöt

Korkotason nopean nousun vuoksi kasvavilla korkokuluilla on kielteinen vaikutus yritysten tuloskehitykseen. Helsingin pörssistä löytyy joukko nettovelattomia yhtiötä, joilla ei ole velkaa lainkaan tai niiden käteiskassa ja rahoitusvarat ovat suuremmat kuin velka.

Vahva tase auttaa yhtiön yli vaikeiden aikojen, turvaa osingonmaksua ja sijoittajan huoli osakeanneista tai kalliista lainarahoituksesta on matalampi.

Osaketyökalu helpottaa vähävelkaisten yhtiöiden etsinnässä. Vakavaraisuus-sarake kertoo taseen vahvuudesta. Se huomioi yhtiön nettovelan suhteessa omaan pääomaan. Yhtä lukuun ottamatta Helsingin pörssin nettovelattomat yhtiöt saavat vakavaraisuudesta täydet kymmenen pistettä.

Helsingin pörssistä löytyy kuusitoista yhtiötä, joiden tase on nettovelaton ja jotka maksavat yli kolmen prosentin osinkoa. Tarkastelun ulkopuolelle on rajattu finanssisektorin yhtiöt. Osingonmaksu on valittu kriteeriksi, jotta sijoittaja voi varmistua siitä, että pääomaa palautuu mahdollisesti ylikapitalisoituneesta taseesta omistajalle. Kuudestatoista yhtiöstä seitsemän saa Osaketyökalusta yli 60 pistettä.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Vertaile osinkokoneita Osaketyökalussa!

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalusta löydän suurimman osan Helsingin pörssin osakkeista, ja voit vertailla niitä vaikkapa osinkotuottoprosentin osalta. Työkalusta löydät myös yhtiöiden tulosennusteet seuraavalle neljännekselle sekä EPS:n ja P/E -luvun ennusteet seuraavalle tilikaudelle.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat