Nordic Semiconductor on Pohjoismaisten pörssien kovimpia kasvuosakkeita

Nordic Semiconductor on mielenkiintoinen kasvuosake Norjasta. Yhtiöllä on hyvät kasvunäkymät ja osakekurssi on laskenut houkuttelevalle tasolle.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nordic Semiconductor on mielenkiintoinen kasvuosake Norjasta. Yhtiöllä on hyvät kasvunäkymät ja osakekurssi on laskenut houkuttelevalle tasolle.

Nordic Semiconductor

Nordic Semiconductor on puolijohdeyritys, joka on erikoistunut erittäin pienitehoiseen lyhyen kantaman langattomaan viestintään. Yhtiö tarjoaa erittäin vähäkulutuksisia (ultralow power ULP) langattomia siruja, jotka voivat toimia pitkään pienillä virtalähteillä.

Yhtiö on markkinajohtaja Bluetooth Low Energy -liitettävyyden alalla, jossa on kasvava valikoima langattomia laitteita. Maailman johtavat tuotemerkit, kuten Samsung, Apple, Google ja Amazon, käyttävät yhtiön tuotteita monenlaisissa tuotteissa ja sovelluksissa, mukaan lukien langattomat PC-oheislaitteet, pelit, urheilu ja kuntoilu, matkapuhelintarvikkeet, kulutuselektroniikka, lelut, terveydenhuolto ja automaatio.

Osake on listattu Oslon pörssiin tickerillä NOD.

Nordic Semiconductorin lopputuotteita ja asiakkuuksia

Nordic Semiconductor tuotteet ja asiakkaat
Lähde: Nordic Semiconductor

Kurssi laskenut houkuttelevalle tasolle muiden puolijohdeyhtiöiden mukana

Nordic Semiconductorin kurssi on laskenut muiden puolijohdeyritysten tavoin. Osake on 49 % alempana kuin 2022 huipputasot. Viimeiset puoli vuotta osakekurssi on seilannut vailla selvää trendiä.

Nordic Semiconductor osakekurssi
Lähde: TradingView

Nordic Semiconductor on laadukas kasvuyhtiö

Vuoden 2022 liikevaihto-odotus on 790 miljoonaa euroa ja liikevoitto-odotus 173 miljoonaa euroa.

Kuluvana vuotena yhtiö on kärsinyt piikiekkojen tarjontarajoituksista, mikä vastaavasti on johtunut Kiinan nollakoronapolitiikasta. Tilauskanta on ollut koko vuoden korkeampi kuin mihin yhtiö on pystynyt vastaamaan.

Puolijohdeteollisuuden kysyntänäkymät ovat heikentyneet, mikä on näkynyt siruosakkeiden kursseissa koko vuoden 2022. Tilanteen odotetaan paranevan vuonna 2023. Vuoden 2022 viimeisellä kvartaalille Nordic Semiconductor ennustaa ”vain” 17 prosentin kasvua tuotantorajoitteista johtuen. Suurten Tier 1 -tason asiakkaiden kysyntänäkymät ovat kuitenkin säilyneet hyvinä.

Pitkässä juoksussa Nordic Semiconductorin kasvu on ollut vakuuttavaa. Viimeisen kuuden vuoden aikana liikevaihto on nelinkertaistunut.

Nordic Semiconductor kasvu
Lähde: Nordic Semiconductor

Osaketyökalussa Nordic Semiconductor sijoittuu parhaimpaan neljännekseen. Pisteet ovat erinomaiset kasvussa ja laadussa. Osinkopisteet ovat heikot. Arvopisteet ja momenttipisteet ovat keskimääräiset.

Lähde: Sijoittaja.fi Osaketyökalu

Vertailu muihin siruyhtiöihin

Vertailu maailman johtaviin tunnettuihin siruyhtiöihin kertoo, että Nordic Semicondutor kuuluu parhaimmistoon. Yhtiö on paras kasvu- ja laatupisteillä laskettuna. Arvopisteiden perusteella löytyy halvempiakin osakkeita. Alhaiset osinkopisteet laskevat Nordic Semiconductorin kokonaispisteitä. Kaikkien siruosakkeiden momentti eli lyhyen ajanjakson kurssitrendi on keskimääräinen tai heikompi.

Lähde: Sijoittaja.fi Osaketyökalu

Liikevaihdon kasvun perusteella Nordic Semiconductor on siruyhtiöiden kakkonen. Edellä on vain AMD, jonka kasvusta merkittävä osa on Xilinxin yritysostosta. Vertailtaessa yhtiöitä liikevaihdon ja liiketuloksen perusteella havaitaan, että Nordic Semicondutor on pieni siruyhtiö jätteihin verrattuna.

Lähde: Sijoittaja.fi Osaketyökalu

Kolmen vuoden tuotolla mitattuna Nordic Semiconductor on joukon paras osake.

Lähde: Sijoittaja.fi Osaketyökalu

Arvostuslukujen perusteella Nordic Semiconductor on hieman keskiarvoa edullisempi. EPS:n kasvun odotetaan olevan joukon parasta. Marvellilla on korkeampi kasvuluku, mutta se johtuu alhaisesta lähtötasosta.

Lähde: Sijoittaja.fi Osaketyökalu

Tutki Nordic Semiconductoria tarkemmin Osaketyökalulla.

Tutustu Osaketyökaluun!

Sijoittajan näkökulma

Nordic Semiconductor on norjalainen nopeasti kasvava teknologiayhtiö. Sellaiset ovat harvassa Pohjoismaissa. Suomesta päälistalta löytyy Revenio Group ja Qt Group, jonka kasvuluvut ovat lähellä Nordic Semiconductorin vastaavia. Arvostusmielessä Nordic Semiconductor on selvästi suomalaisia kasvuosakkeita halvempi. Suomalaisilla 2023 P/E-luku on yli 30 ja Nordic Semiconductorilla 17.

Yhtiöllä on vakuuttava kasvuhistoria. Viime kvartaaleilla kasvu on hyytynyt, mutta tämä johtuu sirusektorin alavireestä ja tuotantopuolen pullonkauloista. Silti yhtiö pääsee lähes 20 prosentin kasvuun. Johdon mukaan keskipitkän aikavälin kasvunäkymät ovat hyvät.

Osake on nyt 50 prosentin kurssilaskun myötä houkuttelevalla tasolla. Sijoittaja voi alkaa jo harrastaa osakeostoja erissä. Varovainen sijoittaja odottaa helmikuussa julkistettavan Q4-tuloksen ja näkymät. Osakkeella ei ole tällä hetkellä selvää kurssitrendiä, joten todennäköisesti markkinat tulosjulkistusta ennen kuin päättävät kumpaan suuntaan kurssi lähtee.

Lue laajat analyysit Pohjoismaisista osakeideoista

Käy kauppaa Nordic Semiconductorin osakkeella maksutta

Voit ostaa Nordic Semiconductoria ja muita Oslon pörssin vaihdetuimpia osakkeita eTorsta maksutta. eToro laajesi valikoimaansa Oslon ja Kööpenhaminan pörsseihin vuoden 2022 syksyllä.

Katso Nordic Semiconductorin tiedot eTorosta* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Lisää kansainvälisiä osakeideoita

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä osakeideoista? Liity postituslistallemme ja saat ne ensimmäisenä sähköpostiisi blogikirjoituksia kansainvälisiin osakkeisiin sijoittamisesta.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat