Kolme mielenkiintoista teknologiaosaketta USA:sta

Poimimme kolme mielenkiintoista teknologiayritystä Yhdysvalloista. Kaikki osakkeet löytyvät myös omasta Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkustamme.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Poimimme kolme mielenkiintoista teknologiayritystä Yhdysvalloista. Kaikki osakkeet löytyvät myös omasta Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkustamme.

Teknologiasektorin osakkeet laskivat rajusti viime vuonna, mutta ovat puolestaan nousseet vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Poimimme vertailuun kolme erilaista yhtiötä, jotka ovat pärjänneet tänä vuonna hyvin. Listalle päätyi yksi maailman johtava puolijohdevalmistaja Broadcom, teknologiajätti Microsoft ja puolijohdeteollisuuden laitteita valmistava yhdysvaltalainen Lam Research. Kaikkien listalle päätyneiden osakkeiden kokonaispisteet ovat Osaketyökalussa korkeat ja löytyvät myös Sijoittaja.fi:n omasta Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkusta.

Miten valitsimme yhtiöt?

Laitoimme kaikki Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkussa olevat osakkeet Osaketyökaluun vertailtavaksi ja listasimme tähän yhtiöt, jotka saivat korkeimmat kokonaispisteet. Kolme yhtiötä erottui selvästi eri faktoreiden perusteella parhaiksi. Yhteensä faktoreita on kuusi; momentti, kokonaisriski, arvo, kasvu, laatu ja osinko. Katso lisätietoja Osaketyökalusta.

osaketyökalu microsoft

Broadcom

Broadcom on maailman neljänneksi suurin puolijohdevalmistaja. Edellä ovat vain Taiwan Semiconductor Manufacturing, Qualcomm ja Intel. Broadcom on yhdysvaltalainen teknologiayritys, joka valmistaa puolijohteita ja ohjelmistotuotteita muun muassa langattomiin verkkoihin, tietoliikenteeseen ja teollisuusautomaatioon.

Sijoittajan näkökulmasta Broadcom on menestyvä yritys, joka on onnistunut luomaan arvoa omistajilleen viime vuosina. Yhtiön osakekurssi on ollut vakaalla nousutrendillä ja yritys on maksanut kasvavaa osinkoa sijoittajille. Broadcomin vahva asema teknologia-alalla sekä sen kyky integroida yritysostojen kautta uusia liiketoimintoja ovat saaneet sijoittajat luottamaan yritykseen. Yhtiöllä on myös vakaa ja laaja asiakaspohja.

Toisaalta Broadcomin liiketoiminta on altis muutoksille teknologian kehityksen myötä ja kilpailutilanne voi muuttua nopeasti. Sijoittajan onkin tärkeää seurata yhtiön strategiaa ja kykyä sopeutua muuttuviin markkinaolosuhteisiin.

Broadcomin kurssi

Broadcomin kurssi. Kuva: eToro

Broadcomin avainluvut

 • Liikevaihto vuonna 2022: 33,2 miljardia USD 
 • EPS 2023e: 41,54 $
 • P/E 2023: 15,0
 • Osinkotuotto-% : 2,6 %
Käy Broadcomin osakkeella eTorossa*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja voidaan soveltaa. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Lam Research

Lam Research on yhdysvaltalainen pörssiyritys, joka keskittyy puolijohdeteollisuuden laitteiden ja palveluiden valmistamiseen. Yhtiön erikoisalaa ovat etenkin puolijohdevalmistuksessa käytettävät laitteet, kuten kemialliset ja fysikaaliset höyrystyslaitteet, plasmaetsausjärjestelmät ja ionisuihkulaitteet.

Lam Researchin tuotteita käytetään monissa eri sovelluksissa, kuten tietokoneiden ja älypuhelinten valmistuksessa, tietoliikennelaitteissa, aurinkokennoissa ja lääketieteellisissä laitteissa. Yhtiöllä on vahva asema puolijohdeteollisuudessa ja sen asiakaskuntaan kuuluu monia tunnettuja teknologiayrityksiä, kuten Intel, Samsung ja Applied Materials.

Kuva: Lam Reseach kurssi 3v ajalta.

Lam Reseachin osake. Kuva: eToro

Lam Research avainluvut

 • Liikevaihto vuonna 2022: 17,2 miljardia USD 
 • EPS 2023e: 33,57 $
 • P/E: 15,1
 • Osinko: 1,2 %
Käy kauppaa Lam Researchin osakkeella eTorossa*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja voidaan soveltaa. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Microsoft

Microsoft on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista teknologiayrityksistä, joka on erikoistunut ohjelmisto- ja laitteistokehitykseen, pilvipalveluihin ja kuluttajatuotteisiin.

Microsoft on kasvanut huomattavasti viime vuosikymmeninä ja sillä on nyt yli 160 000 työntekijää ympäri maailmaa. Yhtiö on laajentanut toimintaansa monille eri aloille, kuten pelialalle, älykotiratkaisuihin ja tekoälyyn. Microsoftin liikevaihto oli vuonna 2022 lähes 200 miljardia dollaria.

Microsoftin osake on ollut pitkään suosittu sijoituskohde, sillä yhtiö on ollut vakaa ja kannattava sijoitus pitkään. Microsoftin osakekurssi on noussut tasaisesti viime vuosikymmeninä ja yhtiö on myös maksanut säännöllisesti osinkoa osakkeenomistajilleen. Microsoft on myös investoinut voimakkaasti tulevaisuuteen, erityisesti pilvipalveluiden ja tekoälyn kehitykseen, mikä on saanut monet sijoittajat innostumaan yhtiöstä.

Microsoftin kurssi 3v ajalta. Kuva Lam Research

Microsoftin kurssi ja tiedot. Kuva: eToro

Microsoftin avainluvut

 • Liikevaihto vuonna 2022: 198,3 miljardia USD 
 • EPS 2023e: 9,38 $
 • P/E: 30,1
 • Osinkotuotto-%: 0,9 %
Osta Microsoftin osakkeita eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja voidaan soveltaa. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Kokonaisuutena Microsoft on vakiintunut ja monipuolinen yritys, jolla on vahva asema useilla teknologia-aloilla. Jos etsit sijoituskohdetta teknologiasektorilta, Microsoft on yksi varteenotettava vaihtoehto, joka voi tarjota pitkäaikaista arvonnousua ja säännöllisiä osinkotuottoja.

Analyytikoiden suositukset

Korkeimman suosituksen saa Microsoft. Asteikolla 1-5 (1= osta, 5= myy) Microsoft saa analyytikoilta keskiarvon 1,85. Broadcom saa 1,96 ja Lam Reseach puolestaan 2,36. Toisaalta 42 analyytikon antama 12 kuukauden mediaanitavoitehinta Microsoftin osakkeelle on 290 $, joka on vain 2,5 % 11.4. päätöskurssia korkeampi. Broadcomia seuraa 22 analyytikkoa, joiden mediaanitavoitehinta on 700 dollaria, mikä on 12,6 % nykyistä kurssitasoa korkeampi. Lam Researchia seuraa 20 analyytikkoa ja mediaanitavoitehinta on 522,5 dollaria, joka on 2,9 % 11.4. päätöskurssia korkeampi. Useat analyytikot siis näkevät tulevalle 12 kuukauden jaksolle vain maltillista nousua osakkeille, mutta kehottavat keskimäärin ylipainottamaan tai ostamaan osakkeita.

Sijoita yhtiöihin kustannustehokkaasti

Kaikki tässä listatut osakkeet löytyvät myös Sijottaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkusta*, joka on kaikkien kopioitavissa eTorossa. Pienin kopiointisumma laski viime vuonna 2000 dollarista 500 dollariin. Kun kopioit salkun, samat muutokset, joita salkunhoitajamme tekevät, toteutuvat salkussasi. Voit ostaa osakkeita myös suoraan ja rakentaa oman salkkusi. Kansainvälisten osakkeiden välityspalkkiot ovat eTorossa 0 €.

Saat Sijoittaja.fi:n edut käyttöösi rekisteröitymällä eToroon Sijoittaja.fi:n sivuilla olevien linkkien kautta. ⬇

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.
Sinua voisi kiinnostaa
Microsoftin tulos ylitti ennusteet – pilvipalveluiden kasvu kiihtyy tekoälyn avulla
Analyysissa Magnificent Seven -osakkeet
Microsoftin tulos ylitti analyytikoiden odotukset – tekoälyn merkitys kasvaa
Sijoittajan valinnat