New call-to-action

Neljä korko-ETF:ää tähän markkinatilanteeseen

Korkosijoitukset ovat tähän markkinatilanteeseen loistava valinta. Helpoiten korkoihin sijoittaa ETF:ien avulla. Valitsimme neljä korko-ETF:ää, jotka sopivat tähän markkinatilanteeseen.

Julkaistu: 08.11.2022 Kirjoittaja:

ETF korko markkinaympäristö sijoitusideat

Markkinatilanne

Markkinatilanne on nyt vaativa. USA:n keskuspankki jatkaa haukkamaisella linjalla ja aikoo nostaa korkoja jopa aiemmin odotettua enemmän. Inflaatio on harmillisen pysyvää ja näyttää taittuvan vain taantumalla. Nämä molemmat tekijät nostavat markkinakorkoja.

Korkojen nousulla on haitallisia sivuvaikutuksia. Velkakirjojen arvot ovat laskeneet, mikä on aiheuttanut ongelmia mm. englantilaisille vakuutusyhtiöille. Osakemarkkinoiden P/E-luku on alempana kuin viime vuosina on totuttu.

Korkeat markkinakorot aiheuttavat myös sen, että korkosijoitukset ovat nyt houkutteleva vaihtoehto sijoittajalle. Yksityissijoittajalla on käytännössä mahdoton osallistua pörssiyritysten ja valtioiden jvk-liikkeellelaskuihin.

Helpoin tapa sijoittaa korkopapereihin on rahastojen tai korko-ETF:ien avulla. Kävimme läpi Markkinakatsaus-webinaarissamme hyvää korkosijoitusstrategiaa tähän markkinaympäristöön.

Etsimme nyt neljä korko-ETF:ää ETF-työkalullamme.

Tutustu ETF-työkaluun!

Neljä korko-ETF:ää tähän markkinatilanteeseen

Vuosi 2022 on ollut sijoitusmarkkinoilla hyvin poikkeuksellinen. Normaalisti osakkeiden laskiessa turvasatamana pidetyt valtionvelkakirjat nousevat. Tänä vuonna sekä osakkeet että korkosijoitukset ovat kuitenkin laskeneet. Tähän syynä on siis markkinakorkojen nousu, joka laskee olemassa olevien velkakirjojen hintoja.

Korkosijotukset ovat Euroopassa laskeneet kaikissa korkoluokissa. Lasku on ollut voimakkainta pitkissä koroissa, joissa velkakirjojen hinnat ovat herkimpiä markkinakorkojen muutokselle.

Jäsenosiossa esittelemme neljä korko-ETF:ää, jotka ovat valintamme tähän markkinatilanteeseen.

Käymme osiossa vielä läpi korkosijoitusstrategiamme tähän markkinatilanteeseen.

USA:ssa korkotaso on korkeammalla kuin Euroopassa. Jenkkikorot houkuttelisivat, mutta riskinä on se, että euro alkaa vahvistua suhteessa dollariin. Siksi varomme dollarilainoihin sijoittamista.


Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy