Osallistu osakeantiin!

Goldman Sachs poimi viisi defensiivistä ohjelmistoyhtiötä

Goldman Sachsin analyytikko listasi viisi defensiivistä ohjelmistoyhtiötä, joissa voi olla nyt oston paikka.

Julkaistu: 13.06.2022 Kirjoittaja:

Datadog Intuit Microsoft Salesforce sijoitusideat Workday

Goldman Sachsin analyytikko Kash Rangan listasi 31.5. asiakaskirjeessään viisi ohjelmistoalan osaketta, jotka hän näkee potentiaalisina ostokohteina nykyisessä, erittäin turbulentissa markkinatilanteessa.  Teknologiaosakkeet ovat tulleet rajusti alas tänä vuonna, mutta näissä viidessä ohjelmistoyhtiössä Goldman Sachs näkee jo ostopaikkoja. Lue artikkeli ja poimi sijoitusideat!

Defensiiviset osakkeet

Goldman Sachsin listalle päätyivät perinteinen Microsoft, finanssisoftaa tekevä Intuit, erilaisia pilvipalvelualustoja ja -ohjelmia tarjoavat Datadog ja Workday sekä muun muassa asiakashallinta- ja myyntiohjelmistoja kehittävä Salesforce. 

Miksi Goldman Sachs näkee nousuvaraa?

Goldman Sachsin analyytikko Kash Rangan näkee, että osakkeiden kurssit ovat laskeneet juuri näillä yhtiöillä suhteettoman paljon. Erityisesti listan pienemmät yhtiöt, kuten Datadog ja Workday voivat nousta rajustikin, sillä heidän teknologiansa ja palvelunsa ovat kilpailukykyisiä. Yleisesti Rangan korostaa, että tilauskanta, myyntiennusteet sekä yritysten antamat ennusteet liikevaihdon ja käyttökatteen kasvusta indikoivat, että yritysten kursseissa on nousuvaraa.

Yritysten kurssit ovat laskeneet vuoden alusta 19-46 % ja Goldman Sachsin ohella useat muut analyytikot näkevät yhtiöissä nousupotentiaalia nykyisistä hinnoista.

Microsoft

Microsoft on listauksen ylivoimasesti suurin yhtiö markkina-arvoltaan, joka on yli kaksi biljoonaa dollaria. Microsoft on myös laskenut listan yhtiöistä kaikkein maltillisimmin noin -18 %. Microsoft tunnetaan parhaiten Office-ohjelmistoistaan, Windows-käyttöjärjestelmästään sekä Xbox-pelikonsoleistaan. Yhtiö on kasvattanut myös omaa pelivalikoimaansa viime aikoina yritysostoilla hankkimalla Activission Blizzardin 70 miljadilla dollarilla.

 • P/E 2022 tulosennuste*: 29,4
 • EPS: 9,58
 • EPS 2022e: 9,34
 • Markkina-arvo: 1,89 bil. $

*Osakkeen hinta jaettuna kuluvan tilikauden nettotulos ennustella.

Intuit

Intuit tuottaa useita erilaisia ohjelmistoja sekä henkilökohtaiseen että yrityskäyttöön. Yhtiö on keskittynyt erityisesti talousohjemistojen tuottamiseen ja ylläpitoon. Intuitin valikoimaan kuuluvat esimerkiksi henkilökohtaisen talouden hallintaa helpottava Mint, veroilmoituksen tekemisessä auttava TurboTax, pienyritysten kirjanpito-ohjelmisto QuickBooks, luottovalvontapalvelu Credit Karma sekä sähköpostimarkkinoinnin alusta Mailchimp. 

 • P/E 2022 tulosennuste: 36,9
 • EPS: 8,81$
 • EPS 2022e: 11,57$
 • Markkina-arvo: 107,53 mrd. $

Datadog

Yhtiö on keskittynyt pilvipalvelusovellusten havannoiniin ja analysoinitiin SaaS-pohjaisten data-analytiikka-alustojen kautta. Pilvipalveluiden suosion kasvaessa myös Datadog on kasvanut vauhdilla.

Datadogin tuotteita voi käyttää suosituimilla pilvipalvelualustoilla kuten Amazon Web Servicellä (AWS), Microsoftin Azurella, Google Cloud Platformilla ja Red Hatin OpenShiftillä. 

 • P/E 2022 tulosennuste: 144,8e 
 • EPS: 0,0008
 • EPS 2022e: 0,76
 • Markkina-arvo: 30,30 mrd. $

Workday

Workday on pilvipalvelusovelluksia tuottava yritys, joka perustettiin Kaliforniassa vuonna 2005. Workday tuottaa Intuitin tapaan taloushallinnon ohjelmistoja, mutta merkittäviä liiketoimintasegmenttejä ovat myös henkilöstöhallinon ja oppilaitosten tietojärjestelmäohjemistot.

 • P/E 2022 tulosennuste: 43,3
 • EPS 2022e: 3,91
 • Markkina-arvo: 37,92 mrd. $

Salesforce

Salesforce tarjoaa erilaisia asiakashallintaohjelmistoja (CRM). Yhtiö valmistaa sovelluksia markkinoinnin automaatioon, analytiikkaan ja asiakaspalveluun. Salesforcen kaikki sovellukset ovat myös pilvipalvelupohjaisia. Yhtiö on vuonna 2019 laajentunut ostamalla Tableaun 15,7 miljardin dollarin hintaan.

Tableau tekee muun muassa BI-datan visualisointia. Vuoden 2021 tammikuussa Salesforce ilmoitti sopineensa viestintäsovellus Slackin ostamisesta 27,7 mijardin dollarin hintaan. 

 • P/E 2022 tulosennuste: 40,1
 • EPS: 1,03
 • EPS 2022e: 4,70
 • Markkina-arvo: 177,56 mrd. $

Analyytikot ostolaidalla

Analyytikoiden konsensussuositukset ovat yhtiöiden kannalta positiivisia. Voit tutkia muita tietoja ja tunnuslukuja tarkemmin Sijoittaja.fi:n osaketyökalun avulla. Aseteikolla 1 = osta – 5 = myy, Microsoft saa listan yhtiöistä parhaimman arvon eli 1,65. Intuit ja Workday saavat arvon 1,78 ja Salesforce puolestaan 1,83. Datadog on jo ostosuosituksen sijaan selkeästi ”ylipainota”-luokituksessa, arvolla 2,04. 

Osaketyökalu vertailu

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin nollapalkkioilla

Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen erikoisedut, joiden avulla Sijoittaja.fi:n lukijat saavat eTorosta itselleen paremmat edut kuin rekisteröitymällä suoraan eToron kautta. Lue lisää eduista täältä.

Voit ostaa tämän artikkelin yhtiöiden aitoja osakkeita nollakuluilla. Emme suosittele ostamaan synteettisiä eli hinnanerosopimuksella ostettavia osakkeita (CFD), sillä niiden tappioita ei voi vähentää verotuksessa. 

Valuutanvaihtokuluja tai nostopalkkioita ei peritä Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneiltä. eTorolla on suomessa lähes 20 000 käyttäjää (globaalisti 20 miljoonaa) ja yhtiön alusta mahdollistaa kansainvälisen osakesijoittamisen nollakuluilla.

Rekisteröidy eToroon alla olevan linkin kautta ja aloita sijoittaminen osakkeisiin ilman kuluja. 

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy