Suomalainen Fintech-yhtiö Enfuce sai 45 miljoonan euron sijoituksen

Suomalainen fintech-alan tähtiyhtiö Enfuce keräsi huomattavan pääomasijoituksen, jossa oli mukana merkittäviä yhtiöitä sijoittajina.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomalainen fintech-alan tähtiyhtiö Enfuce keräsi huomattavan pääomasijoituksen, jossa oli mukana merkittäviä yhtiöitä sijoittajina.

Enfuce, johtava eurooppalainen Card-as-a-Service (”CaaS”) alusta nykyaikaiseen korttien myöntämiseen ja käsittelyyn, kertoi onnistuneesta 45 miljoonan euron Series C -sijoituskierroksesta. Kierrosta johti kansainvälinen kasvupääomasijoittaja Vitruvian Partners. Uudella pääomalla yhtiö edelleenvauhdittaa kansainvälistä kasvua sekä yhtiön johtavan teknologia-alustan kehittämistä.

Enfuce on Suomen fintech-alan tähtiyritys

Enfuce on yksi nopeimmin kasvavista fintech-yrityksistä Euroopassa ja ensimmäinen, joka tarjoaa korttien myöntämis-platformia täysin pilvipalveluna. Yhtiön CaaS-alusta on ytimessä, kun rahoituspalveluala siityy kiihtyvää vauhtia kohti moderneja API-first-korttien myöntämis- ja maksujenkäsittelyratkaisuja. Tässä siirtymässä perinteiset toimijat disruptoituvat nopeasti.

Enfucen avulla asiakkaat voivat tuoda markkinoille moderneja ja monipuolisia loppuasiakaskortti- ja maksuratkaisuja ennennäkemättömällä nopeudella ja hyötyä erinomaisesta alustan vakaudesta ja käytettävyydestä. Keskeisiä sovelluksia ovat kuluhallinta, uuspankit, polttoainekortit, kanta-asiakasohjelmat sekä yritys- ja kuluttajaluotot. Merkittäviä Enfucen asiakkaita ovat muun muassa Pleo, St1, Gee Finance, Qred ja Rabobank.

Vuonna 2016 perustetun Enfucen alustalla on yli 13 miljoonaa aktiivista kortin käyttäjää, joille Enfuce käsittelee vuosittain lähes miljardin euron edestä tapahtumia. Yhtiö laajensi hiljattain maantieteellistä läsnäoloaan Saksaan ja Ranskaan. Vitruvian Partnersin lisäksi Yhtiötä tukevat Tencent, Maki.vc ja muut alkuvaiheen sijoittajat. Kiinalainen teknologiajätti Tencent osallistui C-sarjan sijoituskierrokseen ja on tunnettu muun muassa Supercellin yrityskaupasta.

Yhtiö tavoittelee 100 %:n vuosikasvua ja tähtää pörssiin

Yhtiön toimitusjohtaja Monika Liikamaan mukaan tavoitteena on kasvaa 100 prosentin vuosivauhtia ja tähtäimessä on pörssi 2027 mennessä. Liikamaan mielestä Enfucen kilpailuetu on se, että yhtiö mahdollistaa rahan liikkeellelaskun avaimet käteen palveluna pankeille, finanssilaitoksille, fintecheille kauppiaille kilpailijoitaan nopeammin, skaalautuvammin ja paremmin.

Yhtiön jatkuva kuukausittainen liikevaihto on tällä hetkellä yli miljoona euroa ja vuosiliikevaihto noin 8 miljoonaa euroa.

Mikäli yhtiö pääsee lähelle tavoitteitaan kyseessä voi olla Woltin tyylinen menestystarina. Toivottavasti yhtiö listautuu, eikä Fintech-alan jätit, kuten PayPal, Square tai Affirm, osta yhtiötä ennen sitä.

Sinua voisi kiinnostaa
karhumarkkinassa
Listaamattomien yritysten osinkoverotus jopa 40 %
Sijoittaja Podcast Matias Itkonen
SIJOITTAJA -podcast: Pääomasijoittamisen ABC
webinaari
Webinaaritallenne: Vaihtoehtoiset sijoituskohteet osa 2
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat