Vertaislainat nyt helposti myytävissä ja ostettavissa Fellow Financen jälkimarkkinoilla

Vertaislainapalvelu Fellow Finance on julkaissut hiljattain automatisoidut jälkimarkkinat vertaislainoille. Nyt sijoittaja voi myydä ja ostaa vertaislainoja näppärästi myös jälkimarkkinoilla laina-allokaattorin avulla.

Hannu Huuskonen
Hannu Huuskonen

Vertaislainapalvelu Fellow Finance on julkaissut hiljattain automatisoidut jälkimarkkinat vertaislainoille. Nyt sijoittaja voi myydä ja ostaa vertaislainoja näppärästi myös jälkimarkkinoilla laina-allokaattorin avulla.

Olemme useaan otteeseen kirjoittaneet erilaisten korkosijoitusmuotojen uusista tuulista. Yhtenä valtavasti suosiotaan kasvattaneena sijoitustrendinä maailmalla on ollut vertaislainat.

Yksi selvä ongelmakohta näillä markkinoilla on ollut se, että sijoittaja sitoutuu lainaamaan rahaa tietylle ajanjaksolle (tyypillisesti esimerkiksi 2-3 vuodeksi). Tämä asettaa sijoittajalle merkittävän likviditeettirajoitteen. Aiemmin sijoittajilla ei ole ollut tehokasta tapaa irtaantua lainasopimuksista ennen erääntymisiä esimerkiksi luottotappioiden kasvun pelottaessa tai yllättävien rahatarpeiden ilmaantuessa, vaan lainoja on täytynyt myydä yksitellen.

Suomalainen vertaislainotuksen edelläkävijä Fellow Finance on rakentanut tietojemme mukaan ensimmäisen eurooppalaisen automatisoidun jälkimarkkinapaikan vertaislainoille. Siellä sijoittajat voivat myydä ja ostaa edelläkuvattuja lainoja tehokkaasti ja yksinkertaisesti laina-allokaattorin avulla valitsemalla allokaattorista edistykselliset asetukset. Olemme nyt säätäneet myös oman allokaattorimme sijoittamaan myös jälkimarkkinoilla tarjolla oleviin lainoihin alla olevan kuvan mukaisella strategialla.

Fellow Financen allokaattori jälkimarkkinoille

Kuten taulukosta voi nähdä, olemme valmiit maksamaan nimellisarvoa enemmän lainoista, joilla on hyvä takaisinmaksuhistoria. Niin ikään olemme halukkaita ostamaan myöhässä olevia lainoja siinä uskossa, että ne myydään lopulta eteenpäin 70 %:n hintaan luottovakuuttajalle Fellow Financen sopimuksen mukaisesti.

Tuoreimman uudistuksen myötä myös maksimi laina-aika on venytettävissä 120 kuukauteen, mikä mahdollistaa lainaamisen pitkäaikaisempiin (ja mahdollisesti luotettavampiin) lainaajiin.

Tällä hetkellä salkkumme on 1034 lainaan sijoitettu. Joissakin tutkimuksissa ja ammattimaisten vertaislainasijoittajien keskuudessa puhutaan usein 500 lainan minimihajautuksesta riittävän hajautuksen saavuttamiseksi (lue lisää tästä).

Sijoittaja.fi -salkkumme vuotuistettu tuotto on tällä hetkellä 16,2 %:ia, mikä on selvästi enemmän kuin odottamamme 13 %.

Sinua voisi kiinnostaa
Fellow Finance lopettaa uusien vertaislainojen tarjonnan
Vertaislainojen verotus? Näin sanoo verottaja
Fellow Finance -vertaislainasalkku
Katsaus Fellow Finance -vertaislainasalkkuumme
Sijoittajan valinnat