New call-to-action

Työkalumme TOP-Suomi-osakkeiden kehitys markkinaindeksiä parempaa

suomi, osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeiden kehitys on ollut selvästi markkinaindeksiä parempaa.

Julkaistu: 16.09.2015 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat suomi-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tavoitteena on antaa suomalaisille osakesijoittajille ideoita siihen, mihin Suomi-osakkeisiin sijoittaa. Vertailua voi tehdä joko kokonaispisteiden perusteella tai yhtiöiden eri ominaisuuksien perusteella.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat kehittyneet erinomaisesti (+35,2 % / +27,9 % / +25,1 %) ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän .
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 8,2 %, keskisuuret 15,6 % ja pienet 22 %.

20150916-suomiosakkeet

 

TOP 10-osakkeiden ja indeksien kehitys syyskuussa

TOP 5 -osakekorimme on pitänyt hyvin pintansa volatiileilla markkinoilla. Yleisindeksi on ensimmäisen kahden viikon aikana laskenut -0,8 %, kun TOP 5 -osakekorimme nousi 3,9 %. Myös pienten yhtiöiden indeksi sekä TOP 10 -osakesalkkumme pärjäsivät hyvin.

Edellinen TOP 10-lista (per 31.8.2015) ja osakkeiden kehitys syyskuun alkupuolella 31.8.-15.9.2015 Katso uusi TOP-lista täältä!:

20150916-suomitoposakkeet

Poiminnat Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikko pysyi samana. Kärkeen nousi Nordea, joka saa täydet pisteet laadusta, riskistä (matalariskinen), kannattavuustrendistä ja osinkoarvostuksesta.

Okmetic pysyi listan toisella sijalla, vaikka osakkeen pisteet hieman laskivat. Osake saa kiitettävät pisteet tärkeimmistä osa-alueista. Ainoastaan arvostusluvut ovat neutraalit ja osakekurssin pitkän aikavälin potentiaali on heikko.

Nokian Renkaat tipahti TOP 10:stä. Kurssi on noussut kahden viikon takaisesta 10 %, mikä laskee arvostuslukuja. Sijoittajat odottavat tuloksen kääntyvän vuonna 2016, mutta tästä ei vielä ole varmuutta.

Bittium kolistelee myös TOP 10:iä. Lue tarkempi analyysi Bittiumin erityistilanteesta ja miten voit sijoittajana hyötyä tästä!

 

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy