Rahavirrat kertovat: sijoittajat suosivat syklisiä osakesektoreita

ETF-rahavirrat kertovat markkinaliikkeistä ja sijoittamisen trendeistä. Suursijoittajat siirtävät pelimerkkejä osake- ja korkomarkkinoille. Katso mitkä ovat suursijoittajien suosikkikohteet ja ETF:t!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

ETF-rahavirrat kertovat markkinaliikkeistä ja sijoittamisen trendeistä. Suursijoittajat siirtävät pelimerkkejä osake- ja korkomarkkinoille. Katso mitkä ovat suursijoittajien suosikkikohteet ja ETF:t!

Markkinoilla optimismia – paitsi Eurooppaa kohtaan

Viimeisen kuukauden ETF-rahavirroissa on nähtävissä laajaa positiivista virettä. Globaaleille osakemarkkinoille virtasi varallisuutta massiiviset 84,9 miljardia euroa, kun edellisen 12 kuukauden keskiarvo on ollut noin 33 miljardia euroa kuukaudessa. Ainoastaan Japanin osakemarkkinoilta nettovirtasi rahaa ulos: -346 miljoonaa euroa.

Korkopuolella nettovirtaukset olivat rauhallisempia: 15,2 miljardia euroa kuukauden aikana. Korkopuolella oli havaittavissa lisäriskinottoa, sillä nettovirtaukset turvallisemmista korkosijoituksista, kuten valtion- ja yrityslainoista olivat negatiiviset ja riskilainojen nettovirtaukset puolestaan positiiviset.

Lue myös: Markkinakatsaus: vuoden 2021 sijoitusnäkymät ja riskit

Sykliset osakesektorit suosiossa

Viimeisen kuukauden aikana vakaat sektorit, kuten yhdyskuntapalvelut ja defensiivinen kulutus jäivät rahavirroissa miinukselle. Pitkään sijoittajien inhokkisektorina toiminut rahoitussektori on kääntänyt nettovirtaukset positiiviseksi. Suosituimpana sektorina pysyttelee yhä teknologiasektori, jonne on nettovirrannnut jopa 18,5 miljardia euroa kuukauden aikana. Edellisen kolmen kuukauden aikana teknologiasektorille virtasi 23,7 miljardia euroa, joten voidaan sanoa että nettovirtaukset teknologiasektorille ovat kiihtyneet.

Korkomarkkinoilla Euroopan korkopapereissa ja yrityslainoissa sijoittajien varallisuuden pako jatkui voimakkaana. Riskilainat ja Yhdysvaltojen lainat olivat sijoittajien suosiossa.

Raaka-aineista arvometallit ja energia kokivat molemmat negatiivisia nettovirtauksia. Kokonaisuudessaan nettovirtaukset raaka-aineisiin olivat kuitenkin positiiviset pitkän negatiivisen trendin jälkeen.

ETF-rahavirrat

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-työkalustamme!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Johtopäätökset ja TOP 10 ETF:t

Suursijoittajille kelpasi korkeampi riski osakkeiden ja riskilainojen muodossa. Osakepuolelta erityisesti teknologiasektori koki suurimmat nettovirtaukset, kun taas defensiivisemmät sektorit kuten terveydenhuolto, yhdyskuntapalvelut ja defensiivinen kulutus olivat joukon häviäjät. Korkopuolelta tarina on samankaltainen: riskilainat olivat sijoittajien suosiossa ja vähäriskisemmistä yrityslainoista ja valtionlainoista vedettiin varallisuutta ulos. Turvasatamana pidetystä kullasta nostettiin myös varoja pois. Mielenkiintoisena lisänä raaka-aineissa kokonaisuutena oli positiivisia nettovirtauksia pitkään kestäneen laskun jälkeen. Sijoittajat hakevat pitkästä aikaa raaka-aineista hajautusta osakeriskin vastapainoksi.

Suosituimmat ETF-rahastot kertovat yksityiskohtaisesti siitä, mitä sijoituskohteita suuret instituutiosijoittajat suosivat. Näistä voi poimia sijoitusideoita omiin salkkuihin. Jäsenille suunnatussa osiossa esittelemme, mitkä olivat kuukauden suosituimmat ETF-rahastot ja kiinnostavimmat uutuus-ETF:t.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Mitä markkinassa tapahtuu? Katso uudet treidi-ideat: Yelp Inc.
Metso osake
Analyysi: Metson osake nousussa kohentuneiden näkymien tukemana
Sijoittajan valinnat