Tuloskausi Suomessa käynnistyy – näillä yhtiöillä positiiviset näkymät!

Q1-tuloskausi päättyi Suomessa melko positiivisissa tunnelmissa. Tämän jälkeen huomion on vienyt Kreikka. Mikäli sopu Kreikassa nyt vihdoin saavutetaan, kiinnittyy sijoittajien huomio yritysten tuloksiin ja näkymiin.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Q1-tuloskausi päättyi Suomessa melko positiivisissa tunnelmissa. Tämän jälkeen huomion on vienyt Kreikka. Mikäli sopu Kreikassa nyt vihdoin saavutetaan, kiinnittyy sijoittajien huomio yritysten tuloksiin ja näkymiin.

 Sijoittaja.fin jäsenet voivat seurata kotimaista tuloskautta:

Sijoittaja pääsee parhaimpaan sijoitustulokseen joko:

  1. Sijoittamalla yhtiöihin, joiden tulos yllättää markkinat positiivisesti (yleensä kurssikehitys jatkuu positiivisena myös seuraavina viikkoin) tai
  2. Sijoittamalla yhtiöihin, joiden tulostrendi on positiivinen ja näkymät parantuneet.

Näiden yhtiöiden EPS-ennusteita nostettu Q1:n jälkeen

1) Fiskarsin Q1-tulos oli positiivinen yllätys, mutta EPS-ennustetta on kasvattanut eniten käyvän arvon muutoksista syntyneet rahoitustulot. Yhtiö ei ole tällä hetkellä aliarvostettu, mutta positiivinen tuloskierre ja euron heikkous voivat edelleen puskea osaketta hieman ylöspäin.

2) Teimme Oravasta sijoitusidean tammikuussa, jolloin osake maksoi 10,5 euroa. Tämän jälkeen Oravan kurssi kävi yli 12,5 eurossa, mutta on nyt laskenut alle 12 euron. Yhtiön tulos tulee edelleen enimmäkseen käyvän arvon muutoksista. Orava on Helsingin pörssin parhaita osingonmaksajia.

3) Okmetic löytyy meidän TOP-10-listalta. Sen pisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa ovat 67. Okmetic hyötyy vahvasta dollarista. Okmetic on nykyisellä yli 7 euron hinnalla arvostettu korkeimmilla kertoimilla kuin historiassa. Toisin sanoen osake ei enää ole halpa.

4) Myös Nokian Renkaat löytyy meidän TOP-10-listalta ja sen pisteet ovat 65. Yhtiön liiketulos on laskenut 6 kvartaalia peräjälkeen. Tulos kääntynee kasvuun Q3:lla. Yhtiö on PB ja EV/EBIT -luvuilla arvostettu n. 20 % alle historiakeskiarvojen. Tuloksen pitää kuitenkin alkaa jälleen kasvaa, jotta historialliset arvostusluvut ovat perusteltuja.

5) Cargotec saa työkalussamme isoista konepajoista parhaimmat pisteet (58 pist.). Yhtiön johto on asettanut vuoden 2016 EBIT-% tavoitteeksi 8 %. Tämä tarkoittaisi noin 300 milj. euron liiketulosta. Cargotecin yritysarvo (EV) on tällä hetkellä 3 miljardia. EV/EBIT käyttäen 2016 tavoitetulosta siten 10. Historiassa EV/EBIT on ollut 13,7. Nousuvaraa siten vuoteen 2016 mennessä on, mutta tämä edellyttää tuloksen parantumista ja liikevaihdon kasvua. Yhtiö on syklinen, joten tavoitteeseen pääsy edelyttää globaalin talouskasvun kiihtymistä.

Liity jäseneksi!

Koko lista yhtiöistä, joiden EPS-ennusteita nostettu

Alla olevassa taulukossa ovat yritykset, joiden kuluvan vuoden EPS-ennustetta on nostettu Q1-tuloksen jälkeen. HUOM! taulukko näkyy vain jäsenille. Näiden yritysten näkymät ovat siten parantuneet alkuvuoden aikana.

Timo Heikkila Sijoittajafi

Kirjoittaja Timo Heikkilä on Sijoittaja.fi:n perustaja ja toimii Sijoittaja.fi:n hallituksen puheenjohtajana. Heikkilällä on kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat