Kreikka toimitti ehdotuksen viimeisellä minuutilla

Kreikalle annettiin aikaa torstaihin klo 24:00 asti toimittaa velkojille uusi konkreettinen ehdotus toimista, joihin Kreikka ryhtyy.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Kreikalle annettiin aikaa torstaihin klo 24:00 asti toimittaa velkojille uusi konkreettinen ehdotus toimista, joihin Kreikka ryhtyy.

Myöhään illalla Kreikka lähetti 13-sivuisen ehdotuksen velkojille ja pyysi 53,5 miljardin lainaa Euroopan vakausrahastolta. Tähän mennessä troikka ei ole virallisesti kommentoinut Kreikan ehdotusta. Tsipras esittelee ehdotuksensa Kreikan parlamentille tänään ja sunnuntaina EU päättää, jatketaanko keskusteluja uudesta velkapaketista vai ei.

Osakemarkkinat ovat jälleen alkaneet uskoa, että sopu syntyy, sillä kurssit nousivat keskiviikkona ja torstaina. OMX Helsinki 25 -indeksillä on kuitenkin vielä huhtikuisiin huippuihin matkaa 13 %. Riski-indikaattorimme eivät ole reagoineet voimakkaasti kriisiin. Kriisin ei siten uskota leviävän muihin maihin.

Kreikan euroeron todennäköisyys nousi Kreikan erikoisen kansanäänestyksen jälkeen. Jopa Euroopan komission presidentti Juncker sanoi, että Euroopalla on yksityiskohtainen suunnitelma, miten Kreikka irtautuu yhteisvaluutasta. Euromaat heittivät yksimielisesti pallon Kreikalle ja Tsiprasille.

Tarjoa konkreettinen ja yksityiskohtainen suunnitelma torstaihin 24:00 mennessä. Ehdottomaksi takarajaksi asetettiin sunnuntai, jolloin päätettäisiin, hyväksytäänkö Kreikan ehdotus vai ei.

Kreikan ehdotuksesta on tihkunut tietoja julkisuuteen. Sen on sanottu olevan hyvin lähellä velkojien Tsiprakselle tarjoamaa viimeistä tarjousta. Jos tiedot pitävät paikkansa, on mahdollista, että troikka ja Kreikka pääsevät sopuun. Kreikka jatkaa eurossa ja Euroopan päälle laskeutuu (ainakin hetkeksi) rauha.

Tämä tarkoittaisi positiivista osakemarkkinoille. Katso, mitkä sijoituskohteet hyötyvät, jos Kreikka-sopu syntyy!

Sopimuksen tiellä on vielä esteitä, eikä Kreikan eurossa pysyminen ole lainkaan varmaa. Katso, miten suojata salkkua Kreikan euroeron varalta.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Kreikka
Kreikka voi saada lainaa markkinoilta ehkä jo vuonna 2030!
Kreikka
Kreikan tilanteen vaikutus yrityskauppamarkkinaan
Kreikka
Kreikan kriisi: riski-indikaattoreissamme ei edelleenkään merkkejä tartuntavaarasta
Sijoittajan valinnat