New call-to-action

Juhannuksen kunniaksi – uusi sijoittajan työkalu julkistettu!

Sijoita fiksummin

Julkistamme tänään beeta-version uudesta sijoittajan työkalusta. Kyseessä on Sijoittajan taulukot. Työkalusta näkee suoraan, mihin suursijoittajat sijoittavat, miten eri omaisuusluokat ovat tuottaneet ja mitkä ovat maailman suosituimmat ETF:t.

Julkaistu: 18.06.2015 Kirjoittaja:

rahavirrat Sijoittaja.fi

Siirry tästä uuteen työkaluun!

Rahavirrat

Suuret institutionaaliset sijoittajat käyttävät ETF-rahastoja salkuissaan. USA:ssa n. 50 % ETF:ien varoista on institutionaalisten omistuksessa. Euroopassa osuus on yli 80 %. ETF:ien rahavirrat kertovat siten siitä, mitä alueita, sektoreita tai omaisuusluokkia suursijoittajat juuri nyt painottavat.

Taulukon mukaan suursijoittajat ovat viimeisen kuukauden (per 17.6.2015) aikana allokoineet voimakkaasti sijoituksia takaisin USA:laisiin osakkeisiin. Kolmen kuukauden rahavirta on vielä negatiivinen, mutta viimeinen kuukausi on 10 miljardia euroa positiivinen.

Sektoreista ylivoimaisesti eniten rahaa virtaa rahoitussektorin osakkeisiin. Myös teknologiaosakkeet kiinnostavat.

Viimeinen kuukausi on ollut heikko korkosijoituksille. Rahaa on virrannut voimakkaasti ulos korko-ETF:istä. Olemme varoitelleet korkoriskeistä.

Omaisuusluokkien tuotot

Viimeinen kuukausi on ollut sijoittajalle heikko. Ainoastaan USA:laiset osakkeet ovat päässeet (dollareissa) positiiviseen tuottoon. Kaikki muut omaisuusluokat ovat laskeneet. Heikoiten ovat tuottaneet kehittyvien markkinoiden osakkeet ja kiinteistösijoitusyhtiöt. Viiden vuoden tuotoilla mitattuna kiinteistösijoitukset ovat olleet yksi parhaiten tuottaneista omaisuusluokista. Uhka korkojen noususta on kuitenkin kääntänyt kiinteistösijoitusyhtiöiden osakkeet laskuun.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Singa - Kierros auki Investodorissa


New call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy