Ostopäätös ratkaisee metsäsijoituksen tuoton

Kiinnostus metsäsijoittamiseen on kasvanut viime vuodet vakaasti. Haastavat osakekurssit ja matalat korot lisäävät instituutioiden sijoituksia reaaliomaisuuteen. Omaisuuslajien joukossa metsä on nykyään vertailukelpoinen vaihtoehto.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Kiinnostus metsäsijoittamiseen on kasvanut viime vuodet vakaasti. Haastavat osakekurssit ja matalat korot lisäävät instituutioiden sijoituksia reaaliomaisuuteen. Omaisuuslajien joukossa metsä on nykyään vertailukelpoinen vaihtoehto.

Muutaman vuoden aikana Suomeen on perustettu useampi metsärahasto. Rahastoja hoitavat ammattimaiset salkunhoitajat, jotka myös käyttävät ulkopuolisia asiantuntijoita arvonmäärityksessä ja metsien hallinnoinnissa. Erityisesti institutionaaliset sijoittajat ovat löytyneet metsärahastot.

Metsäsijoitus myös yksityissijoittajien ulottuvilla

Helppo, turvallinen ja kannattava suora metsäsijoitus on nykyään myös yksityissijoittajan ulottuvilla, vaikka arvonmääritysosaamista tai kiinnostusta aktiiviseen metsäomaisuuden hoitoon ei olisikaan. Markkinoilla on palveluntarjoajia, jotka hoitavat sijoittajan puolesta kaiken tavoitteiden mukaisen tilan valikoinnista kokonaisvaltaiseen omaisuudenhoitoon.

Palvelujen käyttö kannattaa

Jos metsäkiinteistöstä maksaa tuottopotentiaaliin nähden ylihintaa, tätä on hankala korjata. Olennaista on oikean tilan löytäminen ja oikean ostohinnan määrittäminen. Keskimääräinen metsäsijoitus tarjoaa sijoittajalle neljän prosentin reaalituoton, mutta puolet metsätiloista jää tämän alle. Ammattilainen pystyy nykyisiltä markkinoilta poimimaan sijoittajalle luotettavalla varmuudella selvästi keskimääräistä tuottavamman tilan.

Metsätilan arvonmääritys vaatii ammattitaitoa

Metsätilojen hintapyynnön pohjana on useissa tapauksissa sijoittajan kannalta ongelmallinen summa-arvo. Sen avulla tuotettu arvio on enimmäkseen kaukana toteutuneista kauppahinnoista. Ammattilainen eliminoi myös muut ostopäätökseen vaikuttavat epävarmuuden lähteet. Niistä merkittävimpiä ovat metsävaratiedon laatu ja metsien kehitystä kuvaavien mallien parametrit.

sijoitusmetsä-logo_väri_png-tausta

Kirjoittaja on Kari Kangas on Suomen Sijoitusmetsät Oy:n toimitusjohtaja ja maatalous- ja metsätieteiden tohtori. Hänellä on 17 vuoden kokemus kansainvälisistä metsäalan johto- ja asiantuntijatehtävissä. Hän on työskennellyt Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Venäjällä hän vastasi runsaan miljoonan hehtaarin metsäomaisuuden hallinnasta. 

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Trendaavat osakesektorit ja viikon treidi-idea: DocuSign.
Viikon kansainvälinen kasvuosake: tekoälytuotteet tukevat ServiceNow:n kasvua
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat