neuvottelimme edun etoroon

Houkuttelevimmat Suomi-osakkeet

TOP 10 osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeiden kehitys on ollut selvästi markkinaindeksiä parempaa. Suomesta löytyy nyt useita kiinnostavia osakkeita. Listasimme houkuttelevimmat.

Julkaistu: 17.06.2015 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat suomi-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tavoitteena on antaa suomalaisille osakesijoittajille ideoita siihen, mihin Suomi-osakkeisiin sijoittaa. Vertailua voi tehdä joko kokonaispisteiden perusteella tai yhtiöiden eri ominaisuuksien perusteella.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat kehittyneet erinomaisesti (+35,7 % / +34,0 % / +29,2 %) ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän .
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 15,4 %, keskisuuret 17,0 % ja pienet 17,4 %.

20150617-suomiosakkeet-tuloskehitys

TOP 10-osakkeiden ja indeksien kehitys toukokuussa

Toukokuu on tähän mennessä ollut osakkeille heikko. Yleisindeksi on ensimmäisen kahden viikon aikana laskenut 2,8 %. Myös TOP-salkut ovat laskeneet, tosin vähemmän kuin indeksi.

Edellinen TOP 10-lista (per 31.5.2015) ja osakkeiden kehitys toukokuun alkupuolella 31.5.-16.6.2015 Katso uusi TOP-lista täältä!:

20150617-suomiosakkeet-toplista

 

Houkuttelevimmat osakkeet Suomesta (vain jäsenille)

Alla on perusteluineen mielestämme houkuttelevimmat Suomi-osakkeet tällä hetkellä. Houkuttelevuus perustuu Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun pisteisiin sekä omaan näkemykseemme (luettavissa vain jäsenille). 

Ennen sijoittamista lue analyysimme Kreikan tilanteesta ja miten Suomen johtavimmat osakestrategit näkevät tilanteen. Ostojen ajoitus on nyt haastavaa.

Liity Sijoittaja.fi:n jäseneksi täältä! 

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Timo Heikkila Sijoittajafi

Kirjoittaja Timo Heikkilä on Sijoittaja.fi:n perustaja ja toimii Sijoittaja.fi:n hallituksen puheenjohtajana. Heikkilällä on kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta.



neuvottelimme edun etoroon


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy