Vuoden 2021 sijoitusteemat: 5G- ja pilvipalveluosakkeet

5G laajenee nopeasti vuonna 2021. Nopeat yhteydet edistävät pilvipalveluita. Vuoden 2021 sijoitusteemoihin kuuluvassa megatrendianalyysissamme parhaat 5G- ja pilvipalveluosakkeet.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

5G laajenee nopeasti vuonna 2021. Nopeat yhteydet edistävät pilvipalveluita. Vuoden 2021 sijoitusteemoihin kuuluvassa megatrendianalyysissamme parhaat 5G- ja pilvipalveluosakkeet.

Vuoden 2021 megatrendit

Kirjoitimme artikkelin vuoden 2021 tärkeimmistä megatrendeistä sijoittajalle. Teknologinen kehitys on tärkein megatrendi ja jaoimme sen kuuteen alamegatrendiin. Pilvipalvelut ja yhdistettyvyys ovat kiinteästi toisiinsa liittyvät megatrendit, joten käsittelemme niitä yhdessä tässä analyysissa.

Yksinkertaistamme vielä yhdistettävyyden megatrendiä ja puhumme 5G:stä, koska se on monille sijoittajille tutumpi megatrendi. 5G mahdollistaa uudenlaisia pilvipalveluita, joten yhdistettävyyden kehitys edesauttaa pilvipalveluita.

  • Yhdistettävyys. Tällä tarkoitetaan sitä, että kuluttajat käyttävät usealla eri laitteella palveluita vapaa-ajalla ja työssä ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä megatrendi otti pandemian vuoksi muutamassa kuukaudessa parin vuoden digiloikan, etenkin, kun yritykset pakotettiin etätyöratkaisuihin. 5G-yhteydet kiihdyttävät tätä trendiä ja tuovat uusia mahdollisuuksia.
  • Pilvipalvelujen kasvuvauhti kiihtyi pandemiassa. Tähän vaikutti kaksi isoa teemaa, jotka eivät poistu, vaikka pandemia väistyykin: “stay at home” ja “work at home”. Pilvipalvelut liittyvät “yhdistettävyys” -megatrendiin. Ilman yhdistettävyyttä ei ole pilvipalveluita ja ilman pilvipalveluita ei tarvita yhdistettävyyttä.

Analyysissamme näkemyksemme mukaan parhaimmat osakkeet, joilla hyötyä 5G-megasyklistä sekä pilvipalvelumegatrendin parhaimmat osakkeet.

Parhaimmat 5G-yhtiöt

Nokian piti olla 5G:stä vahvasti hyötyvä yhtiö. Yhtiö kertoi olevansa 5G-verkoissa markkinajohtaja jo vuonna 2018 ja tavoitteet vuosille 2019-2020 olivat korkealla.

Markkinajohtajuus, jos sitä ikinä olikaan, suli kuitenkin 5G-investointisyklin todella alkaessa. Aiemmin vaikeuksissa ollut Ericsson ohitti Nokian, samoin korealainen Samsung. Kiinalainen Huawei on teknologiajohtaja 5G-verkoissa, vaikka länsimaat yrittävätkin kampittaa kiinalaisyhtiötä. Lundmarkilla on iso työ siivota Nokia ja palauttaa teknologiajohtajuus. Pidämme tätä hyvin epätodennäköisenä, eikä sijoittajan kannata pitää Nokiaa salkussa kuin pienen pieni siivu.

Valitsemiemme 5G-yhtiöiden liikevaihdon kasvu viimeisimmällä kvartaalilla oli keskimäärin 20 %. Vertailun vuoksi Nokian liikevaihto laski 7 %.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat