Think Drinks osakenanti käynnissä

Rahaa virtaa sijoitusmarkkinoille

ETF-rahavirrat kertovat markkinaliikkeistä ja sijoittamisen trendeistä. Suursijoittajat siirtävät pelimerkkejä osake- ja korkomarkkinoille. Katso mitkä ovat suursijoittajien suosikkikohteet ja ETF:t!

Julkaistu: 25.11.2020 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö sijoitusideat

Markkinoilla optimismia – paitsi Eurooppaa kohtaan

Viimeisen kuukauden ETF-rahavirroissa on nähtävissä laajaa positiivista virettä. Globaaleille osakemarkkinoille virtasi varallisuutta 17,8 miljardia euroa, mutta Euroopan osakemarkkinoilta vedettiin ulos varallisuutta edellisen kuukauden aikana.

Sama ilmiö näkyy myös korkopuolella, jonne virtasi 24,5 miljardia euroa. Ainoastaan Euroopasta on vedetty varallisuutta pois. Riskin suhteen sijoittajat olivat kaikkiruokaisia: sekä turvallisempana pidetyt valtionlainat ja kulta, että myös riskilainat ja syklisemmät sektorit kelpasivat sijoittajille yhtä lailla.

Lue myös: Markkinakatsaus: rokoteuutiset pitävät osakemarkkinaa hengissä

Sykliset osakesektorit suosiossa

Edellisen kuukauden aikana vakaat sektorit, kuten yhdyskuntapalvelut ja defensiivinen kulutus jäivät rahavirroissa miinukselle. Myös rahoitussektorilta sijoittajat jatkavat varallisuuden siirtoa ulos. Vastaavasti varoja ohjautuu syklisempiin sektoreihin ja teknologiasektorille. Osakemarkkinoilla suosituimmat sektorit olivat teollisuus- ja teknologiasektorit, mihin molempiin virtasi noin 1,4 miljardia euroa varallisuutta kuukauden aikana.

Osakemarkkinoiden tapaan myös korkomarkkinoille virtasi runsaasti rahaa kaikkialle muualle paitsi Eurooppaan. Korkomarkkinoiden sisällä sekä yritys- että valtionlainat keräsivät molemmat runsaasti nettovarallisuutta, riskilainojen jäädessä niukasti positiivisten nettovirtauksien puolelle.

Raaka-aineista ainoastaan arvometallit keräsivät suursijoittajien varallisuutta. Raaka-aineissa muista luokista vedettiin kaikista ulos varallisuutta.

ETF-rahavirrat

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-työkalustamme!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Johtopäätökset ja TOP 10 ETF:t

Suursijoittajille kelpasi osakkeet ja korkosijoitukset kaikkialta muualta paitsi Euroopasta. Erityisesti sykliset ja teknologiatoimiala olivat osakesektoreista sijoittajien suosiossa. Korkopuolelta yritys- ja valtionlainat molemmat kävivät kaupaksi. Osakemarkkinoita tukee positiiviset rokoteuutiset ja presidentinvaalien jälkeinen aika. Positiivisuuden jatkuessa varallisuutta alkaa todennäköisesti siirtymään yhä enemmän nollatuotto-odotuksen korkomarkkinoilta osakesijoituksiin. Tämä edelleentukee osakemarkkinoita.

Suosituimmat ETF-rahastot kertovat yksityiskohtaisesti siitä, mitä sijoituskohteita suuret instituutiosijoittajat suosivat. Näistä voi poimia sijoitusideoita omiin salkkuihin. Jäsenille suunnatussa osiossa esittelemme, mitkä olivat kuukauden suosituimmat ETF-rahastot ja kiinnostavimmat uutuus-ETF:t.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:Kempowerin First North yleisöanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy