Älä myy nyt Nokian Renkaita

Nokian Renkaat epäonnistui 26 euron kurssirajan ylityksessä, mutta trendi on oikea. Tästä ja fundamenttisyistä uskomme, että kriittisestä 26 euron rajasta mennään yli ja kohti uusia shor term -ennätystasoja.

Julkaistu: 08.10.2020 Kirjoittaja:

Nokian Renkaat osakkeet sijoitusideat tulokset

Nokian Renkaat

Kirjoitimme toukokuussa, että Nokian Renkaat on ollut Suomi Laatuosake -salkun pahin virhe. Elokuussa kirjoitimme, että Nokian Renkailla on pahin takana. Samassa analyysissa kirjoitimme, että jos Nokian Renkaat puhkaisee tärkeän 22,60 euron rajapyykin, jatkaa osake ylös päin. Kurssi on nyt hieman alle 26 euroa, joten analyysimme osui oikeaan.

Osake failasi tärkeän vastustason, mutta trendi on oikea

Viimeisen vuoden aikana 26 euron ylitys on ollut Nokian Renkaille mission impossible. Kuluvan vuoden alussa osake oli jo tämän rajan yli, mutta koronakriisi romahdutti kurssin. Maaliskuun pohjista lähtien kurssitrendi on ollut oikea ja uudet kurssihuiput ovat olleet aina edellisiä korkeammalla. Volatiliteetti on pysynyt korkealla, mikä on tarkoittanut hyviä ostopaikkoja kurssidipeissä.

Nokian Renkaat ylitti 7.10.2020 tärkeän 26 euron rajan, mutta failasi ja kurssi on nyt reilussa 25 eurossa. Osakkeella voi olla jälleen vaikeuksia päästä pysyvästi 26 euron rajan yli, mutta trendi on nyt oikea, joten kyydissä on pysyttävä. Dipit kannattaa käyttää ostopaikkoina.

Autoalan osakkeet liekeissä

Koronapandemia on aiheuttanut sen, että ihmiset välttävät julkista liikennettä ja lentämistä. Sen sijaan ihmiset käyttävät omia autojaan liikkumiseen, mikä on lisännyt erityisesti käytettyjen autojen myyntiä. Kevään laskun jälkeen monet autoalan osakkeet ovat olleet liekeissä. Suomalaisista Kamux on tuottanut kuluvana vuotena jo 40 %. Ulkomaisisita osakkeista yksi parhaista on ollut Caravana, jonka osake on tuplannut arvonsa vuonna 2020. Carvana on käytettyjen autojen verkossa toimiva kauppapaikka.

Kv-osakkeiden Osaketyökalusta löytyvistä autoalan osakkeista Carmax, O’Reilly Automotive, Advance Auto Parts ja Autozone ovat palautuneet vahvasti koronalaskusta.

Tutustu Osaketyökaluun tästä!

Nokian Renkailla pahin takan

Historiallinen heikko kurssikehitys johti toimitusjohtajavaihdokseen Q2:n aikana. Hille Korhonen vaihtui kannattavuusorientoituneeseen Jukka Moisioon. Moisiolla on vahvat näytöt Huhtamäestä, jossa hän käänsi kriisiyhtiön laatuyhtiöksi. Toive on, että näin kävisi myös Nokian Renkaissa.

Nokian Renkaiden Q2-tulosraportti antoi jo viitteitä paremmasta. Tulos oli hitusen ennusteita parempi, vaikka liikevaihdon lasku kiihtyi. Ennakoimme, että pahin tuloskuoppa ja jyrkin liikevaihdon lasku ovat takana.

Q2/2020 Nokian Renkaiden liikevaihto oli 270,7 M€ (analyytikoiden ennuste 271,9 M€) ja oikaistu liikevoitto 24,4 M€ (ennuste 19,2 M€). Pandemian vuoksi laajamittaiset rajoitustoimet johtivat globaalin auto- ja rengaskysynnän jyrkkään laskuun. Tämän seurauksena Henkilöautonrenkaiden ja Raskaiden Renkaiden liikevaihto laski toisella neljänneksellä. Henkilöautonrenkaiden myyntiin vaikuttivat negatiivisesti myös Venäjällä tehdyt toimet jakelukanavan korkeiden varastotasojen alentamiseksi alkuvuoden 2020 ilmoituksen mukaisesti. Vianorin toinen vuosineljännes oli erinomainen vaikeissa olosuhteissa. Johdon mukaan nyt käytössä oleva kapasiteetti ja osaaminen mahdollistavat myynnin kasvattamisen markkinan elpyessä. Raaka-aineiden yksikkökustannukset laskivat 7,5 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy