Suomi Laatuosake -salkun Nokian Renkailla pahin takana

Vaihtoehtoiset sijoituskohteet

Nokian Renkaiden osakekurssi ei ole toipunut koronalaskusta. Q2-tulosraportin perusteella pahin on takana. Osakkeen pitää vielä selättää tekninen vastustaso ennen voimakkaampaa kurssirallia.

Julkaistu: 04.08.2020 Kirjoittaja:

Nokian Renkaat osakkeet sijoitusideat tulokset

Suomi Laatuosake

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Lue viimeisin Laatuosake-katsaus ja katso salkun sisältö.

MIHIN MALLISALKKU SIJOITTAA?

 • Salkku sisältää normaalissa markkinatilanteessa noin 20 kotimaista laatuosaketta.
 •  Osakkeet valitaan numeeristen laatukriteerien avulla.
  • Lopullisen osakevalinnan tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä

Nokian Renkaat

Kirjoitimme aiemmin, että Nokian Renkaat on ollut Suomi Laatuosake -salkun pahin virhe. Osake on nyt ollut 2,5 vuotta laskutrendissä. Heikko kurssikehitys johti myös toimitusjohtajavaihdokseen. Hille Korhonen vaihtui kannattavuusorientoituneeseen Jukka Moisioon. Moisiolla on vahvat näytöt Huhtamäestä, jossa hän käänsi kriisiyhtiön laatuyhtiöksi.

Alla olevassa kuvaajassa on Nokian Renkaiden kurssikehitys. Musta viiva kuvaa 200 päivän liukuvaa keskiarvio, joka on noin 22,60 euroa. Teknisen analyysin näkökulmasta osakkeen pitäisi puhkaista tämä raja, niin kurssi jatkaisi ylös päin kohti aiempia huippuja, jotka löytyvät 27-28 euron tasoilta ja 32 eurosta vuodelta 2019.

Lähde: TradingView

Q2-tuloksen perusteella pahin takana

Nokian Renkaat julkisti 4.8.2020 Q2-tuloksen, joka oli hitusen tulosennusteita parempi. Ennakoimme, että pahin on nyt takana. Nokian Renkaiden liikevaihdon lasku kiihtyi Q1:stä. Lasku oli 35,4 %, kun liikevaihdon lasku Q1:llä oli 18,6 %. Silti tulos parani. Segmenttien liikevoitto oli 24,4 M€, kun se Q1:llä oli 16,4 M€. Edellisen kerran Nokian Renkaiden liikevaihto on laskenut näin jyrkästi finanssikriisissä. Q1/2009 liikevaihto laski 36,8 % ja liiketulos oli lievästi tappiolla. Tämän jälkeen tilanne alkoi parantua. Ennakoimme, että sama kaava toistuu nyt ja että pahin tuloskuoppa ja jyrkin liikevaihdon lasku ovat takana. Autonrenkaiden kysyntä kääntyy kasvuun, sillä yksityisautoilu elpyy ja kuluttajat suosivat nyt omia autoja julkisten sijaan.

Q2/2020 Nokian Renkaiden liikevaihto oli 270,7 M€ (analyytikoiden ennuste 271,9 M€) ja oikaistu liikevoitto 24,4 M€ (ennuste 19,2 M€). Pandemian vuoksi laajamittaiset rajoitustoimet johtivat globaalin auto- ja rengaskysynnän jyrkkään laskuun. Tämän seurauksena Henkilöautonrenkaiden ja Raskaiden Renkaiden liikevaihto laski toisella neljänneksellä. Henkilöautonrenkaiden myyntiin vaikuttivat negatiivisesti myös Venäjällä tehdyt toimet jakelukanavan korkeiden varastotasojen alentamiseksi alkuvuoden 2020 ilmoituksen mukaisesti. Vianorin toinen vuosineljännes oli erinomainen vaikeissa olosuhteissa. Johdon mukaan nyt käytössä oleva kapasiteetti ja osaaminen mahdollistavat myynnin kasvattamisen markkinan elpyessä. Raaka-aineiden yksikkökustannukset laskivat 7,5 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy