Fixuran lainat sopivat hyvin tähän markkinatilanteeseen – likviditeetti noussut uudelle tasolle.

Fixura on Pohjoismaiden vanhin vertaislainayritys. Fixura lanseerasi uuden laina-alustan toukokuun alussa 2020.  Autoinvest- ja Autosell-toimintojen avulla sijoittaja voi olla sijoitusten suhteen huoletta. Fixura tarjoaa sijoittajille hyvää ja vakaata tuottoa kohtuullisella riskillä.

Julkaistu: 25.09.2020 Kirjoittaja:

sijoittaminen sijoitusideat säästäminen

Mikä on Fixura?

Fixura on Pohjoismaiden vanhin vertaislainayritys. Fixura on perustettu 2009 ja yhtiö on rahoittanut yli 100 miljoonalla eurolla vertaislainoja. Rekisteröityjä käyttäjiä Fixurassa on yli 100 000.

Fixura lanseerasi uuden laina-alustan toukokuun alussa 2020. Vertaislainapuolella Fixura on ensimmäinen toimija Euroopassa, joka käyttää PSD2-tietoja luottoriskimallinnuksessa, minkä ansiosta lainojen luottotappioriski on merkittävästi kilpailijoita alhaisempi. Uuden Autosell-toiminnon ansiosta sijoittajien likviditeetti on täysin uudella tasolla.

Fixuran lainojen vuosituotto jopa 3,6 % vuodessa

Fixuran lainasijoitusten vuosituotto sijoittajalle on jopa 3,6 %* vuodessa. Sijoittajan tallettamat varat sijoitetaan automaattisesti Autoinvest-toiminnolla. Autoinvest-toiminto myös hajauttaa sijoitukset automaattisesti ja uudelleensijoittaa saadut korkotuotot.

Uusi luottoluokitusprosessi parantaa riskienhallintaa

Fixura on kehittänyt vallankumouksellisen luottoluokitusmallin, joka perustuu sekä koneoppimiseen että lainanhakijan pankkitilin tapahtumiin. Tämän lisäksi tarkistetaan Asiakastiedon luottorekisteritiedot ja maksuhäiriömerkinnät.

Luottoluokituksen tavoitteena on tunnistaa lainanottajan maksukäyttäytymiseen liittyvät riskit ja pienentää sijoittajien luottotappioita. Hyväksymisprosentti lainanhakijoista on alle 10 %. Luottoluokitusprosessin ansiosta Fixuran lainojen luottotappiot ovat olleet selvästi toimialan keskiarvoa matalammat.

Autoinvest parantaa hajautusta

Fixurassa sijoittaminen toteutuu Autoinvest-toiminnon avulla. Autoinvest sijoittaa rahat automaattisesti useisiin eri lainoihin sekä uudelleensijoittaa korot. Näin sijoittaja hyötyy “korkoa korolle” -efektistä.

Hajautus toteutuu siten, että sijoittajan vapaasta pääomasta enintään 3 % sijoitetaan yhteen lainaan. Kuitenkin siten, että minimisijoitus yhteen lainaan on 20 euroa ja maksimisijoitus 1000 euroa.

Autosell-toiminto parantaa likviditeettia

Uusi Autosell-toiminto mahdollistaa sijoitusten myynnin toisille sijoittajille. Autosellin ansiosta varat ovat nostettavissa juuri silloin, kun sijoittaja niitä tarvitsee.

Autosellissä sijoittaja määrittää tilille nostettavan summan, ja Autosell myy tarvittavan osuuden sijoituksista. Autosellin ansiosta sijoittaja voi siis helposti nostaa rahaa juuri silloin kun haluaa.

 • Sijoitusten myynnit tehdään tyypillisesti samana päivänä. Kun tarvittavat sijoitukset on myyty, siirtyvät rahat automaattisesti sijoittajan pankkitilille.
 • Sijoitukset myydään aina vanhimmasta uusimpaan ja samaan hintaan kuin niillä on jäljellä olevaa pääomaa.

Miksi sijoittaa Fixuraan?

 • Maltillinen riskitaso sijoituksissa tarkoittaa tasaista tuottoa
 • Korkotuotto suhteessa riskiin on nykyisessä korkoympäristössä erittäin houkutteleva
 • Pörssikursseista riippumatonta tuottoa ja vaivattomampaa kuin asuntosijoittaminen
 • Erinomainen likviditeetti mahdollistaa myös lyhytaikaiset sijoitukset
 • Parempi tuotto ja likviditeetti kuin perinteisissä sijoitustileissä
 • Sijoittajan ei tarvitse miettiä ajoitusta sijoittamisen aloittamisessa tai lopettamisessa

Minkälaiselle sijoittajalle Fixura sopii?

Fixura sopii aloittelevalle säästäjälle ja myös kokeneemmalle sijoittajalle osaksi hyvin hajautettua salkkua.

Fixuran mukaan Autoinvest- ja Autosell-toimintojen avulla sijoittaja voi olla sijoitusten suhteen huoletta. Fixura tarjoaa sijoittajille hyvää ja vakaata tuottoa kohtuullisella riskillä. Osakemarkkinoiden heilahtelut eivät vaikuta vertaislainojen tuottoon, mikä tekeekin vertaislainoista turvallisen ja houkuttelevan sijoitusvaihtoehdon.

 • Minimisijoitus Fixuran palveluun on 20 euroa, mutta sillä sijoittaja ei saa hajautusta.
 • Nyrkkisääntönä 500-1000 euron kertasijoituksella Fixuran palveluun saa jo kohtuuhyvän hajautuksen.
 • Fixuran palveluun voi myös säästää kuukausittain.

Sijoitustilin avaaminen on ilmaista ja kestää ainoastaan pari minuuttia. Tarvitset vain verkkopankkitunnuksesi.

Lue lisää Fixurasta tästä

*Vuosituottoarvio 3 vuoden pituiselle sijoitukselle kulujen ja luottotappioiden jälkeen, kun käytetään Autoinvest-toimintoa.
**Enintään 3 % suuruinen osuus, kuitenkin vähintään 20 €, vapaasta pääomasta sijoitetaan yhteen lainaan.
***Autosell-toiminto mahdollistaa sijoitusten myynnin toisille sijoittajille. Sijoitusten myynnit toteutuvat jälkimarkkinatilanteen mukaan. Fixura ei voi taata jälkimarkkinan nopeutta eikä tehokkuutta. Yksittäistapauksissa myynti voi viivästyä, jos kaikki sijoittajat ovat jo sijoittaneet enimmäismäärän kyseiseen lainaan.

Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Kaikki sijoitukset sisältävät riskin ja kaikki sijoituspäätökset ovat sijoittajan omalla vastuulla. Sijoittajan tulee ymmärtää kaikki sijoitukseen liittyvät riskit riippumatta sijoituksen määrästä tai sijoitusmuodosta.

Artikkeli tehty yhteistyössä Fixuran kanssa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxOSAKESÄÄSTÄJIEN JÄSENILLE2 25% ETU VUOSIJÄSENYYDESTÄ OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy