Suursijoittat suosivat nyt syklisiä osakkeita, riskisijoituksia ja kultaa

ETF-rahavirrat kertovat markkinaliikkeistä ja sijoittamisen trendeistä. Suursijoittajat ovat asemoineet salkkuja koronan jälkeiseen aikaan ja hylänneet perinteiset suosikit. Katso mitkä ovat suursijoittajien suosikkikohteet ja ETF:t!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

ETF-rahavirrat kertovat markkinaliikkeistä ja sijoittamisen trendeistä. Suursijoittajat ovat asemoineet salkkuja koronan jälkeiseen aikaan ja hylänneet perinteiset suosikit. Katso mitkä ovat suursijoittajien suosikkikohteet ja ETF:t!

Markkinat hämillään

Viimeisen kuukauden ETF-rahavirroissa on nähtävissä poikkeuksellisia liikkeitä. Osakemarkkinoiden laajoista yleisindekseistä on vedetty ulos varallisuutta ja osakemarkkinoiden sisällä vakaista sektoreista on raha virrannut syklisempiin sektoreihin. Sijoittajat ovat hakeneet turvaa kullasta ja muista arvometalleista. Korkopuolella riskilainat ovat olleet sijoittajien suosiossa ja turvallisina pidetyt valtionlainat ovat puolestaan olleet jyrkässä poistomyynnissä.

Lue myös: Markkinakatsaus: osakemarkkina vailla selvää suuntaa

Sykliset osakesektorit suosiossa

Viimeisen kuukauden aikana osakesektoreista defensiiviset sektorit, kuten terveydenhuolto ja defensiivinen kulutus, jäivät rahavirroissa miinukselle. Syklisemmät sektorit, kuten syklinen kulutus, teollisuus ja teknologiasektori, olivat sijoittajien suosiossa. Suosituin näistä oli teknologiasektori, minne kuukauden aikana nettovirtasi lähes 1,7 miljardia euroa. Sektoreista suurimmassa epäsuosiossa oli terveydenhuoltosektori, mistä kuukauden aika virtasi ulos lähes 500 miljoonaa euroa.

Korkomarkkinoille virtasi runsaasti rahaa, mutta pääosin korkomarkkinoiden sisällä rahanvirtaukset suuntasivat yrityslainoihin ja kehittyville markkinoille. Turvallisemmat valtionlainat ja kehittyneet markkinat jäivät reilusti pakkaselle.

Raaka-aineissa sijoittajien suuressa suosiossa olivat arvometallit. Raaka-aineista ainoastaan energiasta vedettiin nettona ulos varallisuutta.

ETF-rahavirrat

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti ETF-työkalustamme!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Johtopäätökset ja TOP 10 ETF:t

Suursijoittajat hakivat turvaa arvometalleista. Osakkeissa laajat indeksit olivat epäsuosiossa ja sykliset sektorit suosiossa. Koroissa sijoittajat suosivat riskisiä kohteita, kuten yrityslainoja, high yieldiä sekä kehittyviä markkinoita, ja vetivät rahoja pois negatiivisen reaalituoton valtionlainoista. On mielenkiintoista nähdä, onko myös tulevina kuukausina suosikkitreidi kulta + teknologiaosakkeet ja sykliset osakkeet. Edelleenkään tämä ei kuulosta huonolta kombolta, kun pahimmat ilmat on puhallettu teknologiaosakkeiden arvostuksista syyskuun kurssilaskussa.

Suosituimmat ETF-rahastot kertovat yksityiskohtaisesti siitä, mitä sijoituskohteita suuret instituutiosijoittajat suosivat. Näistä voi poimia sijoitusideoita omiin salkkuihin. Jäsenille suunnatussa osiossa esittelemme, mitkä olivat kuukauden suosituimmat ETF-rahastot ja kiinnostavimmat uutuus-ETF:t.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Mitä markkinassa tapahtuu? Katso uudet treidi-ideat: Yelp Inc.
Analyysissa Nordnetin Sijoitusvakuutus
Sijoittajan valinnat