New call-to-action

Osakkeilla paras kvartaali yli 15 vuoteen

Taakse jäänyt kvartaali oli osakemarkkinoille paras miesmuistiin. Lukuisat osakkeet osuivat uusiin ennätyslukemiin, ja mm. teknologiapörssi Nasdaq 100 kipusi kvartaalin aikana yli 30 %.

Julkaistu: 01.07.2020 Kirjoittaja:

osakesijoittaminen osakkeet suomi-osakkeet

Ylös! Ylös! Ylös!

Ostipa mitä tahansa maaliskuun lopussa, kaikki suuntasivat ylös. Tai ainakin siltä viimeisin kvartaali on tuntunut.

Maaliskuun rytinän jälkeen osakemarkkinoiden suunta on ollut vahvassa ylämäessä. Suomi-rahastojen vertailuindeksinä käytetty OMX Helsinki CAP -tuottoindeksi nousi kvartaalin aikana 19,3 %, ja ylsi kesäkuussa pörssin sulkeutuessa ylimmillään 20 657 pisteeseen, huippulukemiin jäi vielä 7,8 % matkaa.

Sen sijaan teknologiasektorilla koronakriisi on jo tyystin unohtunut, Yhdysvaltojen teknologiapainotteinen Nasdaq 100 -indeksi kipusi kvartaalin aikana 30,3 % nousten kaikkien aikojen huippuihin. Kvartaali oli Nasdaq 100 -osakkeille paras yli 15 vuoteen.

Teknologiapainotteisella Nasdaq 100 -osakeindeksillä oli paras kvartaali yli 15 vuoteen!

Suomi-sijoittajalla syytä juhlaan

Vaikka Nasdaq 100 -indeksi oli yksi parhaista suurista osakeindekseistä, ei Suomi-sijoittajalla ollut tarvetta kurkottaa rapakon taa. Suomalaiset osakkeet kipusivat kvartaalin aikana liki 20 %. Kaikki suuret usealle sektorille hajautuneet osakeindeksit (S&P 500, MSCI World, MSCI World EM ja STOXX Europe 600) jäivät euroissa mitattuna suomalaisten osakkeiden taakse. Tähän tosin vaikutti se, että Suomi-osakkeet laskivat Q1:n aikana muita indeksejä enemmän.

Suomalaiset osakkeet nousivat peräti 19,3 % kvartaalin aikana!

Kovinta tuottoa syklisillä osakkeilla

Koronakriisin jälkeen sijoittajan kannatti ottaa riskiä osakepoiminnoissaan ja suosia syklisiä osakkeita. S&P 500 -indeksiin kuuluvista osakesektoreista yli 30 % tuottoon pääsi sijoittamalla harkinnanvaraiseen kulutukseen (mm. Amazon, McDonald’s, Nike), informaatioteknologiaan (mm. Microsoft, Apple, Visa) tai energiasektorille (mm. Exxon, Chevron).

Defensiiviset osakkeet, jotka tarjosivat suojaa markkinalaskussa, jäivät kauas syklisten sektorien taa. Tasaista tulosta kaikissa suhdanteissa tekevä yhdyskuntapalveluiden sektori nousi kvartaalin aikana vain 2,7 %. Myös päivittäiskulutuksen tuotto jäi suhteessa muihin sektoreihin melko ohueksi alle 10 %:iin.

Kvartaalin aikana parhaisiin tuottoihin pääsi sijoittamalla syklisiin osakkeisiin

Alueisiin ja sektoreihin sopivat ETF:t helposti sijoittajan työkaluilla

Sijoittaja löytää haluamiinsa sektoreihin ja alueisiin sopivat ETF:t joko Indeksityökalulla tai yli 3000 ETF:ää sisältävällä ETF-työkalulla.

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.

Parhaiten tuottaneet osakkeet

Osaketyökalusta sijoittaja voi tutkia, mitkä osakkeet ovat ensimmäisen vuosipuoliskon aikana tuottaneet parhaiten ja mitkä heikoiten. Suomalaisten osakkeiden Osaketyökalu sisältää yli 100 osaketta ja kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu yli 1100 osaketta USA:sta, Euroopasta ja Aasiasta.

Sijoittajan työkalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen. Liity jäseneksi!

Tutustu, mitä maksavana jäsenenä saat!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy