Markkinat koronakriisissä – trendaavat osakkeet, pahimmat laskijat

Trendaavat osakkeet koronakriisissä. Seuraamme jatkossa viikottain osakemarkkinoiden trendejä, jotta kurssipohjien löytäminen olisi helpompaa. Tarkastelemme trendaavia ja negaavia osakkeita Suomesta ja maailmalta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Trendaavat osakkeet koronakriisissä. Seuraamme jatkossa viikottain osakemarkkinoiden trendejä, jotta kurssipohjien löytäminen olisi helpompaa. Tarkastelemme trendaavia ja negaavia osakkeita Suomesta ja maailmalta.

Indeksit ja trendit

Osakemarkkinoilla on takana laskuviikko. Yhdysvaltojen S&P 500 -indeksi laski viikon aikana 2,0 %. S&P 500 indeksi on edelleen alle liukuvien keskiarvojen (kuva alla). Nykyinen 6.4.2020 alkava viikko näyttäisi kuitenkin alkavan nousevin kurssein.

Laskua on nähty muissakin indekseissä. Osakemarkkinoiden toipumisen kannalta huolestuttavaa on pienyhtiöiden Russell 2000 -indeksin (sininen käyrä) heikko kehitys. Indeksi on vuoden huippuja jo 37,8 % alempana. Teknologiayhtiöihin painottuvassa Nasdaq-100 indeksissä lasku on ollut S&P 500:stä kevyempää. Indeksien laskut huipuista päätöskursseilla laskettuna:

  • S&P 500 -26,5 %
  • Russell 2000 -37,8 %
  • Nasdaq-100 -22,5 %.

Yksittäiset osakkeetkaan eivät ole olleet turvassa romahdukselta. Maailman tunnetuimmat osakkeet: Alphabet (Google), Microsoft, Apple ja Amazon ovat kaikki laskeneet markkinoiden mukana, mutta erojakin alkaa syntyä. Markkinat luottavat koronamarkkinassa isoista yhtiöistä Amazoniin, joka on vuoden alusta jo plussalla, sekä Microsoftiin, joka on vuoden alusta vain pari prosenttia miinuksella.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi, Eurooppa ja USA

Seuraamme jatkossa uusia TOP-osakelistoja Suomesta, Euroopasta ja USA:sta. Näiden listojen avulla sijoittaja saa käsityksen, mitkä osakkeet trendaavat eli tuottavat koronamarkkinassa ja mitkä ovat olleet pahimmat laskijat. Näitä osakkeita ovat muun muassa ”stay home” -taloudesta hyötyvät yhtiöt. Muista lukea myös näkemyksemme, mitkä Suomi-osakkeet ovat mielestämme haavoittuvaisimmat koronamarkkinassa.

Suosimme itse koronamarkkinassa trendaavia osakkeita, jotka ovat mukana megatrendissä ja hyötyvät ”stay home” -taloudesta. Pahimpien laskijoiden joukosta riskiä sietävä sijoittaja voi löytää markkinoiden inhokkiosakkeita, joiden kurssit on lyöty niin pohjalle, että kun tilanne paranee, tarjoavat ne hyviä tuottoja. Näiden osakkeiden suhteen kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä osa yhtiöistä voi jopa ajautua konkurssiin.

Listat päivitetään jatkossa viikottain niin kauan kuin koronakriisi on päällä. Listat ovat avoinna sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille ja osakesäästötilipalvelun tilanneille.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä luet tämän artikkelin ja tuhansia muita artikkeleita. Lisäksi saat Sijoittaja360 -palvelun sijoittajan työkalut käyttöösi. Vertaile helposti osakkeita, ETF: ä ja rahastoja. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat