Nokia palautti uskon – Q2-tulos sijoittajan näkökulmasta

Nokian ylitti odotukset ja palautti markkinoiden luottamuksen – ainakin hetkeksi. Lue, mitä Q2-raportti tarkoittaa Nokian osakekurssille ja mitkä ovat suurimmat riskit kurssinousulle?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nokian ylitti odotukset ja palautti markkinoiden luottamuksen – ainakin hetkeksi. Lue, mitä Q2-raportti tarkoittaa Nokian osakekurssille ja mitkä ovat suurimmat riskit kurssinousulle?

Nokian tulos oli vahva

Erittäin heikon Q1:n jälkeen Nokia palautti sijoittajien luottamuksen (ainakin hetkellisesti). Nokian liikevaihto kasvoi selvästi vertailukaudesta ja operatiivinen liiketulos ylitti selvästi odotukset ja kasvoi vertailukaudesta.

Nokian liikevaihto oli 5 694 M€ (analyytikoiden ennuste 5 407 M€) ja ei-IFRS-liikevoitto 451 M€ (ennuste 279 M€). Nokian suoritus oli vahva. Yhtiön liikevaihto kasvoi 7 % ja oikaistu liikevoitto kasvoi 35 % vertailukaudesta. Kasvu oli vahvaa Aasian ja Tyynenmeren alueella, Pohjois-Amerikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Erityisen positiivista oli, että Networks kasvoi 8 % ja liikevoitto oli selvästi positiivinen ja parempi kuin vertailukaudella, vaikkakin bruttokate-% laski. Vahvin tulos oli Technologiesissa, jossa oikaistu liiketulos oli 324 M€ vastaten siten suurimmasta osasta Nokian liikevoitosta. Tässä kertaluonteisen tulon osuus oli 30 M€. Johdon mukaan Nokian toinen vuosineljännes oli vahva 5G-kysynnän, kilpailukykyisen kokonaisvaltaisen tuote- ja palveluvalikoiman sekä vahvistuneen operatiivisen suorituksen ansiosta.

Näiden tulosten perusteella yhtiö vahvisti koko vuoden 2019 ohjeistuksen. Vuoteen liittyy edelleen riskejä, mukaan luettuina toimeenpanoon kohdistuvat vaatimukset toisella vuosipuoliskolla, kansainväliseen kauppaan liittyvä epävarmuus ja Kiinan markkinoiden haasteet. Nokia nosti ohjausta markkinakasvusta. Ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta Nokia odottaa ensisijaisen kohdemarkkinan kasvavan hieman vuonna 2019 ja kasvun jatkuvan vuonna 2020. Kolmannen neljänneksen Nokia odottaa olevan heikohko ja neljännen neljänneksen erityisen vahvan.

Sijoittajan näkökulmasta

Nokian vahva Q2-tulos oli erittäin tärkeä markkinoiden luottamuksen kannalta. Luottamus on ollut pitkään kateissa Nokian alisuorittaessa kroonisesti. Nyt luottamus on palautettu ainakin seuraavan kolmen kuukauden ajaksi. Markkinoiden muisti on onneksi lyhyt ja yhtiö on usein yhtä hyvä kuin edellinen kvartaali. Nokia näyttää tässä valossa positiiviselta. Ennakoimme, että kurssi nousee tulosjulkistuspäivänä vahvasti ja osake menestyy lähikuukausina markkinaa paremmin.

Negatiivinen asia oli se, että Nokia ohjasi heikohkon Q3:n. Sijoittajilla voi siten olla edessä jälleen pettymys. Lisäksi vapaa kassavirta oli heikko 1 041 miljoonaa negatiivinen ja nettokassa laski 502 miljoonaan euroon (2,0 miljardia euroa Q1:n lopussa). Nämä asiat hillitsevät kurssinousua ja nostavat riskiä koko vuoden ohjaukseen pääsemiseksi.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

  • Osavuosikalenteri
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat