Toukokuussa ETF-salkkumme kestivät markkinoiden laskua

mallisalkku

Toukokuu oli laskukuukausi markkinoilla. ETF-salkkumme toimivat hyvin laskumarkkinoilla. Suurimmat laskut koettiin osakkeissa.

Julkaistu: 04.06.2019 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet sijoitusideat

Markkinatilanteeseen soveltuva salkku

Toukokuussa markkinoilla koettiin paikoitellen rumaa laskua. Erityisesti kehittyvien markkinoiden osakkeet laskivat paljon (noin 6,6 %). Yhdysvaltalaisissa osakkeissa koettiin myös yli 5 % laskua. Salkuissamme turvaa toivat kulta ja korkosijoitukset, mitkä monessa salkussa auttoivat kestämään laskua indeksiä paremmin.

Pelkästään osakkeista muodostettu salkku voi nykytilanteessa olla liian riskinen. Mallisalkuistamme laajasti hajauttavat ovat ETF-mallisalkut: Strategiamestari ja Passiivinen Kulupihtari.

Muutimme 9.5.2019 sijoitusnäkemystämme vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta. Katso näkemys Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysista. Muutimme Passiivinen Kulupihtari ja Strategiamestari -salkkujen ETF:ien painoja.

Tutustu mallisalkkuihin!

Suomi Fundamentti tuottanut pitkässä juoksussa erinomaisesti – salkkuvaihtoehdoista riskisin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti laski 6,8 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi laski 4,9 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 9,9 % ja vertailuindeksi 8,7 %. Lue tarkemmin Suomi Fundamentista ja strategiapäivityksestä tästä.

Suomi Fundamentti hyödyntää arvo-osakestrategiaa, joka on keskimääräistä riskisempi. Alla olevasta suhteellisesta tuottokuvaajasta voi havaita, että on aikajaksoja, jolloin strategia tuottaa markkinaa paremmin ja jaksoja jolloin heikommin.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi. Sen tuotto vuoden alusta on 11,32 %.

Passiivinen Kulupihtari – edullinen ETF-salkku

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme laski toukokuussa 2,2 % ja vertailurahastot laskivat 2,4 %. Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 8,6 % ja vertailurahastot 7,7 %.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi reilusti yli 30 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

TOUKOKUU 2019 TOP 3 ETF:t

 • Kehittyneiden valtioiden valtionlainat / iShares Global Govt Bond UCITS ETF (IGLO.L) +2,3 %
 • Vakuudelliset hyvän luottoluokituksen euromääräiset velkakirjat / Xtrackers II iBoxx EUR Liquid Covered UCITS ETF (XLIQ.DE+1,2 %
 • Euroalueen pitkät valtionlainat / iShares € Government Bond 7-10yr UCITS ETF (IBCM.DE+1,2 %

TOUKOKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

 • Kehittyvien markkinoiden osakkeet / iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (EMIM.L-6,6 %
 • Japanilaiset Nikkei 225 -indeksin osakkeet / Xtrackers Nikkei 225 UCITS ETF (XDJP.DE) -5,4 %
 • Yhdysvaltalaiset osakkeet / iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8.DE) -5,0 %

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku laski toukokuussa 2,2 % ja maailman osakkeista ja korkoindekseistä muodostettu vertailuindeksi laski 3,3 %. Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 8,6 % ja vertailuindeksi 8,8 %.

TOUKOKUU 2019 TOP 3 ETF:t

 • Fyysinen kulta / Xetra Gold (4GLD.DE+2,1 %
 • Vakuudelliset hyvän luottoluokituksen euromääräiset velkakirjat / Xtrackers II iBoxx EUR Liquid Covered UCITS ETF (XLIQ.DE+1,2 %
 • Kehittyvien markkinoiden USD-määräiset valtionlainat, laatustrategia / Xtrackers iBOXX USD Emerging Markets Sovereign Quality Weighted (XQUA.DE+1,0 %

TOUKOKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

 • Teknologiapainotteisen NASDAQ-100 indeksin yhtiöt / Amundi NASDAQ-100 UCITS ETF (ANX.PA) –6,7 % 
 • Lohkoketjuteknologiaa kehittävät tai siitä hyötyvät osakkeet / First Trust Indxx Innovative Transaction & Process UCITS ETF (BLOK.L-6,4 %
 • Globaalit osakkeet, laatustrategia / Xtrackers MSCI World Quality UCITS ETF (XDEQ.DE-4,8 %

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä -mallisalkku – 4 %:n tuottoa tavoitteleva korkosalkku

Korkotuoton Metsästäjä laski toukokuussa 0,2 % ja vertailuindeksi nousi 0,1 %. Vuoden alusta Korkotuoton Metsästäjä on noussut 4,4 % ja vertailuindeksi 4,0 % Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa.

TOUKOKUU 2019 TOP 3 ETF:t

 • Vakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava ETF aktiivisella salkunhoidolla / Pimco Source Covered Bond ETF (COVR.DE+0,7 %
 • Globaalit hyvän luottoluokituksen yrityslainat, valuuttakurssisuojattu / iShares Global Corporate Bond EUR Hedged UCITS ETF (CRPH.L) +0,6 %
 • Kehittyvien markkinoiden USD-määräiset valtionlainat, valuuttakurssisuojattu / iShares J.P. Morgan $ EM Bond EUR Hedged UCITS ETF (EMHY.K) +0,5 %

TOUKOKUU 2019 BOTTOM 3 ETF:t

 • Euroalueen riskilainat / iShares € High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IHYG.L) -1,7 %
 • Lyhyen maturiteetin amerikkalaiset riskilainat, valuuttakurssisuojattu / PIMCO Short-Term High Yield Corporate Bond Index Source UCITS ETF (EUR Hedged) (STHE.L) -1,2 %
 • Vaihtuvakorkoiset USD-määräiset hyvän luottoluokituksen yrityslainat, valuuttakurssisuojattu / Amundi ETF Floating Rate USD Corporate UCITS ETF – hedged EUR (AFLE.PA-0,1 %

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

Tutustu mallisalkkuihin!

 

Fellow Finance -salkku

Vertaislainasalkku – Oikealla rahalla toteutettu Fellow Finance -vertaislainasalkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 8,4 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy